Claudiu Năsui: România, două mari crize. Cea energetică va fi mare, dar mai mică decât cea financiară
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Claudiu Năsui / Foto Rudolf Andreescu
Claudiu Năsui / Foto Rudolf Andreescu
Claudiu Năsui, care face parte din Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, a spus care vor fi cele două mari crize din România.

„Eu sunt puțin critic și cine m-a urmărit a văzut lucrul acesta. Cred că problemele României nu vin doar din interiorul țării, adică nu sunt doar lucrurile ce pot fi influențate de mine sau de altcineva. Sunt probleme în toată Europa și poate chiar la nivelul întregii lumi. Nu o să putem noi influența dobânda din Statele Unite, care probabil că va crește, sau dobânda de la Banca Centrală Europeană, care crește anemic. Sunt niște probleme mari la nivel european”, a zis Claudiu Năsui, care face parte din Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților.

„România va avea două mari crize: cea energetică - e mare, atenție, dar e mai mică decât criza financiară. Nu vreau să fiu un profet al apocalipsei”, a mai spus Claudiu Năsui.

„Aveți susținerea mea pentru orice ajută întreaga economie”, a transmis Claudiu Năsui.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței „Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, Defense România, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV, și Radio DCNews.

 

Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei

Teme de dezbatere

Poate deveni piața de capital din România motorul economiei? Cum putem convinge autoritățile că Bursa de la București este o sursă reală de finanțare?Cum putem avea mai multe companii și investitori la bursă?

Cum se poate implica statul în avantajul său pentru a încuraja utilizarea mecanismelor bursiere?

Care sunt actorii care fac piața de capital să vibreze?

Birocrația la bursă, principala piedică: direcții de acțiune pentru reducerea acesteia

Scurtarea la jumătate a duratei operațiunilor de majorare de capital și a altor operațiuni corporative pentru companiile listate

Reflectarea rolului pieței de capital de finanțator al economiei, infrastructurii, bugetului și reformelor în programele, strategiile și politicile de guvernare

Atragerea de noi emitenți la Bursa de Valori București din rândul IMM-urilor cu potențial de dezvoltare și scalare a afacerii și de noi investitori de retail prin educație financiară

Rolul Fondurilor de Pensii administrate privat pe piața românească de capital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel