Data publicării:

Claudiu Năsui, nou atac la ”speciali”: Pensiile acestora au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia obişnuită

Autor: Ciprian Dumitrache | Categorie: Stiri
WhatsApp
Claudiu Năsui: Foştii călăi ai românilor au rămas după Revoluţie la putere şi azi împânzesc clasa politică
Claudiu Năsui: Foştii călăi ai românilor au rămas după Revoluţie la putere şi azi împânzesc clasa politică

Năsui arată că pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult decât pensia obişnuită.

Subiectul pensiilor speciale rămâne unul fierbinte, iar deputatul USR Claudiu Năsui nu ratează momentul de a evidenția discrepanța dintre majorările astronomice, în raport cu pensia bazată pe contributivitate, survenite în ultima jumătate de an.

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că pensia specială medie a crescut, în doar şase luni, "de 160 de ori mai mult" decât pensia medie a românilor obişnuiţi şi afirmă că vinovate de această situaţie sunt PSD şi PNL, partide care votează pentru menţinerea pensiilor speciale.

"3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obişnuiţi în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naţionale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeaşi perioadă cu 481 lei. De 160 de ori mai mult. Da, aţi citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obişnuiţi. (...). Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desfiinţa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menţinerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună", scrie Năsui, miercuri, pe Facebook.

Care sunt pensiile speciale în România

Numărul total de pensii speciale este de aproximativ 210.000. Cele mai multe dintre acestea provin din rândurile foștilor militari și a foștilor polițiști.

Potrivit Casei Naționale de Pensii, România avea, în luna mai 2022, 9.826 de beneficiari ai unor pensii de serviciu.

La acestea se mai adaugă, printre altele, 88 de mii de pensii ale foștilor polițiști și jandarmi (cu o pensie medie de 4.132 lei), 83 de mii de pensii ale foștilor militari (cu o pensie medie de 3.362 lei) sau aproximativ 4 mii de pensii ale foștilor angajați STS, SPP și SIE, așa cum se arăta și într-o decizie a CCR din 2020.

Potrivit lui Năsui, în contextul în care românii se confruntă cu facturi mai mari şi creşterea preţurilor, pentru categoriile de speciali, "pentru cei apropiaţi de putere", se găsesc mereu soluţii.

"Toţi românii se confruntă cu facturile mai mari şi creşterea preţurilor. Taxa ascunsă numită inflaţie a ajuns la cifre record şi ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiaţi de putere, se găsesc mereu soluţii. Şi mai ales bani. Şi pentru restul? Cei mai nevoiaşi primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente", conchide Năsui.

Singurul ”atu economic” pe care l-a avut România după Revoluție. Năsui: Nimeni nu s-a folosit de el! Am dus-o şontâc, şontâc

„România, după Revoluție, a avut un singur atu economic, faptul că nu avea datorii mari”, a spus Claudiu Năsui, joi, la „Ce se întâmplă”, emisiune moderată de Răzvan Dumitrescu la DCNews. Nimeni nu s-a folosit de acest atu, a precizat Claudiu Năsui.

„Am dus-o şontâc, şontâc cu găuri negre pe datorie. (...) PNDL-uri, agenții noi, instituții noi. Încă se mai înființează! Se laudă că vor altele. Toate aceste lucruri sunt voite politic. Atunci când întreabă românii dar de ce trebuie să existe această inflație, de ce cresc prețurile, lucrurile sunt legate”, a explicat Claudiu Năsui.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel