Claudiu Ceti: Dacă dorim un oraș precum Tokyo sau Osaka, va trebui să băgăm mâna în buzunar
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Claudiu Octavian Ceti / Foto Captură DCNewsTV
Claudiu Octavian Ceti / Foto Captură DCNewsTV
Claudiu Octavian CETI, președinte CA al societăților Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA, a făcut o dezvăluire vizavi de cantitatea de gunoi colectată până în decembrie 2020, făcând comparație cu ce se întâmplă în prezent.

Claudiu Octavian Ceti, președinte CA al societăților Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA, a subliniat în cadrul dezbaterii DC Media Group “România, în epoca poluării! Soluțiile momentului la problemele de mediu”, că e nevoie de 'soluții, nu sancțiuni.'

Ceti a dezvăluit că 'până în luna decembrie a anului 2020, Sectorul 5 reușea să colecteze și să ducă la anumite gropi de gunoi, care acum s-au închis, între 21 și 28 de mii de tone de gunoi. Astăzi, noi ducem 7.000.'

'Nu vă gândiți că această campanie de conștientizare a dat rezultat. Au intervenit alte instituții care nu sunt prezente la masă și și-au dat seama de această problemă. Sunt probleme puțin mai ample vizavi de practică.', a adăugat președintele CA al societăților Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Ministrul Tanczos Barna: Avem cartiere unde poluarea e inimaginabilă. Niciun primar nu ar trebui să mai câștige dacă nu a rezolvat problema!

'Dacă vrem orașe precum Tokyo sau Osaka, va trebui să băgăm mâna în buzunar precum Tokyo sau Osaka'

Claudiu Octavian Ceti a lansat apoi, o întrebare: 'Dacă aș reuși într-un an, doi, trei, să mă ocup de ridicarea deșeurilor pe fracții, unde le depozitez pe fracții?'

'Fac o investiție fabuloasă din banii cetățenilor, reușesc să cresc costul pe colectare, indiferent că vorbim de deșeuri necontrolate, stradal... Undeva trebuie să se reflecte acest lucru. Dacă dorim să avem o țară sau un oraș mai degrabă, ori un sector, în cazul meu, precum Tokyo sau Osaka, va trebui să băgăm mâna în buzunar precum Tokyo sau Osaka.', a mai explicat Claudiu Octavian Ceti la DCNewsTV. 

El a conchis întrebând, retoric, dacă 'administrația locală are capacitatea să susțină astfel de proiecte'.

'Avem probleme mult mai ample: școli, grădinițe, copii. Probabil handicapul cu care am pornit în Uniunea Europeană ar trebui să ne schimbe și nouă puțin optica. Teoria ca teoria, dar practica ne omoară! Repet, soluții, nu sancțiuni.', a precizat Ceti. 

Urmărește aici dezbaterea

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNewsTV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro, organizează în data de 29.06.2021, în intervalul orar 11:00-14:00 dezbaterea: “România, în epoca poluării! Soluțiile momentului la problemele de mediu”.

Evenimentul care are loc la Crowne Plaza este transmis LIVE pe platformele: DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 11:00–14:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel