Claudiu Bleonț, "revelație" după ce s-a infectat cu coronavirus: Neavând gust și miros, nu știam cât să mănânc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Claudiu Bleont
Sursa foto: Facebook Claudiu Bleont
Actorul Claudiu Bleonț a vorbit despre perioada în care a avut COVID și ce simptome a avut.

"A fost ca o răceală. Aveam spectacol cu „Orchestra Titanic la Teatrul Național din București, și după am ajuns la gară, unde m-a dus colegul Richard Bovnoczki. Voiam să mă retrag, plecam la Craiova. Asta se întâmpla duminică seara, când simțeam că aș fi răcit. Luni seara, deja îmi dispăruseră gustul și mirosul. Dimineață am ieșit pozitiv. Soția mea, Iulia, s-a izolat, s-a mutat la colegi. Ea n-a avut nimic, a ieșit negativă după două teste.

Eu am avut doar simptome de răceală: nas înfundat, apoi fără gust, fără miros. Sunt vaccinat, așa că a fost foarte bine. Asta mi-a zis și colegul Emilian Oprea, care s-a vaccinat în aceeași perioadă cu mine. Oricum, nu știu cum am luat virusul. Prima zonă de atac a lui e nasul și gâtul, pe căile respiratorii. Iar în cazul actorilor este destul de simplu de transmis. Inițial am zis că e o răceală, pentru că la Craiova repet cu Beatrice Rancea pentru "Jocul de-a măcelul" și aveam antrenamente, mișcare, am ieșit afară, eram transpirat, mă gândeam că așa am răcit. Și, apropo, toți sunt vaccinați la Naționalul din Craiova", a spus Claudiu Bleonț pentru viva.ro.

"Am avut o revelație"

"La răceli am mai avut o diminuare a gustului, dar nu așa de adâncă. Am avut o revelație, pentru că, neavând gust și miros, nu știam cât să mănânc, nu știam dacă mă satur sau nu. Am meditat și mi-am dat seama cu ocazia asta ce valoare au gustul și mirosul. Însă revelator este faptul că am realizat că până la COVID cred că am trăit „fără gust și fără miros. Ce paradox! Acum, după COVID, încep să simt viața, „gustul și „parfumul ei. Pentru că există un pericol să o pierd, să nu mai văd familie, prieteni… Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut vaccinul din martie-aprilie, că n-am făcut o formă gravă și pentru această experiență de a sta 10 zile doar cu mine", a mai spus actorul.

Vezi și: Claudiu Bleonț, premieră la Craiova. O piesă de Eugene Ionesco exprimă sentimentele de azi în pandemie

BILANȚ COVID, 28 octombrie 2021.

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.616.027 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.905 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.371.046 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.197 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 194 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citește mai multe aici: BILANȚ COVID, 28 octombrie 2021. Un nou val de infectări și decese în ultimele 24 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel