Data publicării:

Claudia Țapardel (PSD), îndemn la solidaritate și cooperare în anul Centenarului

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp

Odată cu reînceperea activității Parlamentului European de la Bruxelles, europarlamentarul român Claudia Țapardel a transmis un mesaj în care îndeamnă românii la mai multă solidaritate în pragul Centenarului și trasează câteva obiective majore ale țării noastre pentru următorii ani.

Vorbind din perspectiva de membru în Comisiile pentru Transport și, respectiv, pentru Afaceri Constituționale, dar și de copreședintă a Intergupului pentru Dezvoltarea Turismului, Claudia Țapardel atrage atenția asupra nevoii investițiilor în infrastructură și în resursa umană a țării noastre, dar promite și eforturi sporite pentru acceptarea României în spațiul Schengen.

”2018 nu va fi un an ca oricare altul, ci unul care va închide primul secol al României moderne. S-au scurs o sută de ani de când, la Alba Iulia, Marea Adunare a românilor din toate regiunile istorice a votat unirea Transilvaniei cu România, încununând eforturile strămoșilor noștri pentru a articula identitatea și suveranitatea noastră la finalul Primului Război Mondial. Dincolo de un recurs la memorie însă, Centenarul Marii Uniri trebuie să fie o sărbătoare a tuturor celor care se simt români, din interiorul sau din afara României, și care cred într-un destin comun. Sunt un politician tânăr și un om care vede aportul țării noastre și al cetățenilor săi la proiectul european. De aceea cred că 2018 trebuie să fie momentul în care trecem peste ceea tot ce ne dezbină, în care învățăm să fim mai deschiși și să privim cu încredere și determinare către proiectele care ne pot aduce împreună.” a transmis Claudia Țapardel. 

Schengen, dezideratul celor zece ani de apartenență a UE

”La 10 ani de la aderarea României la proiectul european, este momentul să fim tratați ca membri egali și să intram în Schengen.” a subliniat Țapardel în clipul postat pe pagina sa de Facebook. Aceasta a adăugat: ”Suntem pregătiți din toate punctele de vedere, iar acest lucru este recunoscut inclusiv de către Comisia Europeană și de către Parlament prin nenumărate rezoluții. Orice amânare este nejustificabilă și ar transmite un mesaj negativ cetățenilor români. Mai mult, odată cu ieșirea Marii Britanii, România va fi cea de-a 6 țară ca mărime din UE, ceea ce trebuie să se reflecte și în puterea sa de decizie la nivel european. Acesta este și motivul pentru care anul acesta voi lupta pentru ca țara noastră să primească încă un mandat în legislativul de la Bruxelles, iar cetățenii noștri să aibă parte de o reprezentare echitabilă și corectă.”

Transporturile și turismul, două sectoare cu potențial ale României

”Este evident că infrastructura noastră este deficitară. Pentru recuperarea decalajelor este însă nevoie de o strategie europeană pentru întreaga regiune a Europei Centrale și de Est, o inițiativă pe care o promovez încă de la începutul mandatului meu, dar și de mai multă solidaritate din partea instituțiilor de la Bruxelles, prin asistență tehnică și financiară. Avem nevoie de mai mulți kilometri de autostradă, în și între toate regiunile țării, de o Dunăre navigabilă care să ne aducă mai aproape de centrul Europei, precum și de un port Constanța modern și securizat pentru ca România să deschidă drumul către piața unică și să poată asigura dezvoltarea unor activități comerciale prospere între UE și restul lumii.

[citeste si]

2018 este însă și anul turismului odată cu declararea acestuia ca fiind Anul European al Patrimoniului Cultural, ceea ce va scoate în evidență sinergia dintre această industrie și cultură. Opinia mea este că brandul european de excelență în ospitalitate are nevoie  de o strategie care să alinieze obiectivele tuturor statelor membre, inclusiv ale României. În condițiile în care se estimează că industria turismului va atrage noi milioane de vizitatori în următorii ani, avem șansa să atragem o parte dintre ei pentru a descoperi Delta Dunării, satele și castelele transilvănene sau opera lui Brâncuși, cu alte cuvinte, comorile ascunse ale patrimoniului românesc. În ceea ce privește resursa umană, voi continua să promovez înființarea primei Academii Europene pentru Turism, un proiect ambițios, dar extrem de util pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea industriei europene a turismului și ridicarea acestuia la cele mai înalte standarde de calitate, ca răspuns la exigențele tot mai mari ale turiștilor. Am convingerea că și aici România aduce plusvaloare Europei. Fie că vorbim de industria IT sau de cea creativă, conexă sectorului ospitalier, România are oameni bine-pregătiți cu care ne putem mândri oriunde în lume.” a continuat Claudia Țapardel. 

Un nou motto pentru 2018

În încheierea intervenției sale on-line, Claudia Țapardel propune românilor și o schimbare de optică, concentrată pe reușitele României și pe ceea ce poate realiza cu ajutorul resurselor sale.

”Îmi doresc ca în 2018 să văd o Românie mai puternică, mai încrezătoare în forțele proprii, și extrem de activă în apărarea propriilor interese. Să investim și să avem încredere în oamenii noști, în cei din țară și cei din diasporă, și să arătăm fața câștigătoare a României.

Propun un nou motto pentru 2018: ”să învățăm să vorbim despre ceea are România mai de preț, nu despre ceea ce ne lipsește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel