Clătite thailandeze, rețeta. Cum se prepară
Clătitele thailandeze sunt diferite de cele pe care le prăgătim noi în mod obișnuit, dar sunt delicioase. Iată rețeta.

Ingrediente

 60 g unt
 500 g făină
 250 ml apă
 1 ou mare
 1 lingura zahăr
 2 linguri unt
 un praf generos sare

Umplutură:

 banane feliate
 ciocolată topită/nutella
 lapte condensat
 zahăr

Vezi și: Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă. Cum se prepară

Cum se prepară

Într-un bol, combină apa cu sarea şi zahărul, până ce se dizolvă complet. Adaugă apoi oul şi omogenizează. Separat, răspândeşte untul în făină cu degetele, până obţii o făină cu micuţe cocoloaşe, potrivit retetepractice.ro.

Combină cele două compoziţii şi frământă aluatul de clătite thailandeze pentru 5-10 minute. Va rămâne uşor lipicios la atingere, însă n-ar trebui să mai adere la mâini în timpul frământării, spre final. În caz contrar, mai pudrează puţin câte puţin făină.

Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute, apoi porţionează-l în 10-11 bucăţi de câte 80-90 g fiecare. Cu cât ai o tigaie de clătite mai mare, cu atât vei face fiecare bucată de aluat mai mare. Unge fiecare bucată de aluat cu ulei şi apoi rontunjește-le pe fiecare în parte. Dă bilele de aluat pentru clătite la frigider într-o tavă acoperită cu folie alimentară pentru 2-3 ore.

Vezi și: Pui crocant în sos de portocale. Rețeta chinezească

Scoate apoi aluatul şi întinde cu mâinile pe un blat de lucru fiecare bilă de aluat în parte, astfel: Întâi aplatizează aluatul cu degetele, apoi ridică de margini şi îndepărtează-le puţin câte puţin, de jur-împrejur, până obţii o foaie subţire, mai mare decât tigaia de clătite.

Odată întinsă bine clătita, încinge puţin tigaia şi stropeşte-o cu 1/2 lingură ulei. Frige clătită în tigaia încinsă până ce aproape se rumeneşte. Aşază în centrul său feliile de banane şi/sau nutella, după gust.  Împătureşte clătita ca pe un plic, către centru, suprapunând puţin maginile, apoi întoarce-o pentru o coacere uniformă.

Serveşte clătitele thailandeze tăiate cubuleţe mici, presărate cu lapte condensat sau cu sos de ciocolată.

Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 20 ian, 09:06
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro