Clătite super delicioase din ananas. Încercați această rețetă și nu veți regreta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Clătite super delicioase din ananas. Încercați această rețetă și nu veți regreta. Sursa - Pexels
Clătite super delicioase din ananas. Încercați această rețetă și nu veți regreta. Sursa - Pexels
Vrei să prepari un desert delicios, care, în același timp, se gătește rapid ? Iată rețeta pentru clătite delicioase cu ananas.  

Pentru a face clătite cu ananas, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

100 ml lapte integral,

100 de grame de făină,

o linguriță de îndulcitor lichid,

15 ml rom,

12 felii de ananas în sirop,

un ou,

ulei de măsline,

Pentru a decora clătitele puteți folosi: zahăr pudră, sirop de arțar, bucăți de ananas.

 

Cum se gătesc clătitele cu ananas 

 

Deschideți conserva de ananas în sirop și scurgeți  sucul. Întindeți toate feliile de ananas pe o tavă de copt acoperită cu prosoape absorbante. Așa se va elimina tot lichidul din feliile de ananas.

Tartă din felii de pâine, ardei și parmezan: un preparat original, pe care trebuie să-l încerci

Într-un castron se pune făina cernută, se adaugă, treptat, laptele și se se amestecă  cu telul manual. Adăugați apoi îndulcitorul lichid, un ou întreg și romul.

Amestecați rapid cu telul, până când aluatul este omogen și fără cocoloașe. Acoperiți vasul cu o bucată de folie alimentară și puneți-l la frigider pentru o jumătate de oră.

Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă

Turnați uleiul de măsline într-o tavă și puneți-o pe aragaz. Între timp, înmuiați feliile de ananas în aluat, având grijă să eliminați orice exces. Când uleiul s-a încins, puneți feliile de ananas  și gătiți-le câteva minute, înainte de a le întoarce pe cealaltă parte.

După ce clătitele cu ananas s-au prăjit, așezați-le pe o tavă acoperită cu  prosoape de hârtie.   Așteptați ca excesul de ulei să se scurgă și stropiți suprafața clătitelor de ananas cu puțin zahăr pudră.

Tartă cu mere, stafide și cu parfum de lămâie: desertul care dispare într-o clipă de pe masă

Dacă vreți o variantă mai delicioasa, puteți turna peste clătitele de ananas sirop de arțar. Adăugați câteva bucăți de ananas deasupra și serviți-le calde pe masă.  Ca alternativă la feliile de ananas în sirop, puteți folosi ananas proaspăt. Poftă bună!

 

Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore

 

Bogat în antioxidanți, ananasul este un fruct  care aduce mai multe beneficii sănătății noastre. Ananasul este, de obicei, consumat crud sau sub formă de suc sau în salată.  Ananasul conține un ingredient activ numit bromelaină, care are o importantă funcție antiinflamatoare. 

Din punct de vedere gastronomic, fructul poate fi consumat atât crud, cât și gătit, iar unii bucătari îl pun chiar și pe pizza. Mai jos vă explicăm cum să profitați la maximum de ananasul copt, profitând de caracteristicile nutriționale ale acestui fruct originar din America de Sud. Potrivit unor cercetători, ananasul ne ajută să pierdem în greutate, fiind excelent în diete. 

Gătit la cuptor, acest fruct minunat poate fi un desert delicios, care îți va satisface pofta de alimente dulci.

Pentru prepararea acestei rețete veți avea nevoie de:

un ananas întreg,

scorțișoară măcinată,

șase linguri de miere,

jumătate de pahar de apă.

 

Modul de preparare al ananasului cu scorțișoară

 

În primul rând, curățați ananasul și puneți-l întreg într-o tavă de copt. Stropiți-l cu scorțișoară și adăugați miere. La final se toarnă o jumătate de pahar de apă și se dă la cuptor.

Ananasul se lasă la cuptor circa treizeci și cinci - patruzeci de minute, la 170 de grade până se  caramelizează. Când este copt, se lasă să se răcească și se taie felii înainte de a-l consuma. Îl poți păstra la frigider.

 

Beneficiile ananasului pentru sănătate

Ananasul are zeci de efecte benefice: reduce stresul, este antiinflamator, calmează durerile articulare, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, poate preveni unele afecțiuni ale ochilor, previne formarea plăcii dentare, previne constipația, îmbunătățește sănătatea pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel