Data publicării:
Clătite mexicane, cu carne: secretul aluatului perfect cu lapte
Clătitele mexicane sunt fragede, pufoase și foarte gustoase. Se topesc literalmente în gură.
Aluatul se prepară cu lapte, iar umplutura se face din carne și legume.
Pentru aluat vei avea nevoie de:
300 grame de făină;
750 ml lapte;
1 lingură de zahăr;
2 linguri de ulei vegetal;
2 ouă;
0,5 lingură de boia roșie;
sare și piper după gust.
Pentru umplutură vei avea nevoie de:
350 grame de carne de porc tocată;
300 grame de porumb;
100 grame de brânză;
3 linguri sos de roșii;
boia, sare și piper - după gust.
Pentru pane:
2 ouă;
100 de pesmet.
Rețeta pas cu pas
Aluatul se prepară astfel: trebuie să bați ouăle cu zahăr și sare. Adaugă cea mai mare parte din lapte și făina cernută. Pune și uleiul și amestecă până la omogenizare. Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până se rumenesc.
Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios
Acum trebuie să pregătești umplutura. Călește ceapa tocată până se rumenește, adăugă carnea tocată și gătește zece minute. Pune apoi boabele de porumb, boiaua de ardei, sarea, piperul și sosul de roșii.
Brânza se dă prin răzătoare. Pe fiecare clătită se întinde câte o lingură de umplutură, se presară deasupra cu brânză și se înfășoară.
Fiecare clătită mexicană trebuie dată prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Clătitele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. La servire, clătitele se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!
BONUS. Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei
Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul, puteți pregăti niște pâinici delicioase într-o tigaie. Aceste pâinici la tigaie sunt super ușor și rapid de făcut și vor fi apreciate de întreaga familie.
Iată ingredientele și modul de preparare a șase pâinici, cu 170 de calorii fiecare.
4 grame de drojdie uscată sau 14 grame de drojdie proaspătă,
20 grame ulei de măsline,
240 grame făină,
14 grame de sare,
140 ml apă caldă.
Procedura de preparare
Făina se pune într-un castron mare, adăugați drojdia dizolvată în apă și amestecați. Lăsați rezultatul să se odihnească 5 minute.
După ce timpul indicat a expirat, adăugați uleiul și sarea și începeți să frământați până obțineți un aluat lipicios. Aluatul gata se acoperă cu o farfurie și se lasă să crească timp de 60 de minute.
Ulterior, transferați aluatul pe o masa de lucru și împărțiți-l în șase părți. Din fiecare bucată de aluat face o bilă, care se dă prin făină. Acoperiți cele șase biluțe de aluat și lăsați-le să crească încă 15 minute.
Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână
După 15 minute, puneți pe foc o tigaie antiaderentă și când este fierbinte, adăugați pâinicile. Vă recomandăm să gătiți pâinicile circa 30 de minute, sub capac, întorcându-le la fiecare 5 minute pentru a se găti uniform.
În ultimele 5 minute de gătit, lăsați-le descoperite. Apoi puteți servi pe masă pâinicile delicioase. Poftă bună!
BONUS. Aceste clătite sunt deosebite de savuroase și nu se lipesc de tigaie. Ai nevoie de un ingredient secret
Clătitele sunt preferate de majoritatea persoanelor. Pot fi servite cu o umplutură dulce sau sărată, alături de o ceașcă de ceai aromat.
Clătitele pregătite după această rețetă sunt ușor de făcut și nu se lipsesc de tigaie. Sunt ideale pentru a fi servite cu orice umplutură, în special cu dulceață sau gem. Poți alege și brânză, amestecată cu verdeață pentru umplutură!
Iată de ce ai nevoie:
4 linguri de ulei vegetal,
4 linguri de zahăr,
2 pahare de făină,
2 pahare de lapte,
4 ouă,
2 linguri de amidon,
1 lingură de apă clocotită,
esență de vanilie,
un vârf de cuțit de sare.
Prepararea pas cu pas
Baza acestor clătite sunt ouăle bine bătute. Bate-le cu zahărul, adăugă puțină esență de vanilie și un praf de sare. Acum poți adăuga laptele și uleiul și continua să le amesteci.
Cum să dezgheți carnea în doar câteva de minute. Secretul bucătarilor a fost dezvăluit
Ingredientul magic care garantează clătite perfecte este amidonul. Trebuie adăugat în apă clocotită și amestecat bine. Amidonul se pune apoi în bolul cu ouă. La final, se adaugă, treptat făina, astfel încât să nu fie cocoloașe.
Acum încălzește tigaia unsă cu ulei și începe să prăjești clătitele. Clătitele gata preparate pot fi umplute cu dulceața preferată. Le poți umple și cu brânză, amestecată cu puțin mărar. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News