Clătitele sunt preferate de multe persoane, de la mic la mare. Cum să le faci în postul Paștelui fără ouă și lapte? De fapt, există multe rețete pentru astfel de clătite fără ouă.
Vei avea nevoie:
1/2 cană de lapte vegetal (de soia, de cocos, de migdale);
2/3 cană de apă;
4 linguri de ulei,
1 linguriță esență de vanilie,
1 cană de făină,
1 lingură de zahăr,
praf de sare.
Cum se pregătesc clătitele de post
Adaugă toate ingredientele lichide într-un blender. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate. Acum adaugă, încet, amestecul de ingredientele uscate în blenderul care funcționează la viteză medie.
Aluatul este gata și se lasă să se odihnească circa 20 de minute. Încălzește bine o tigaie antiaderentă. Toarnă câte un polonic din amestec și gătește până când aluatul se rumenește.
Marginile clătitei se desprind ușor și, cu o spatulă de cauciuc, poți întoarce ușor clătita pentru a o găti și pe cealaltă parte. Clătitele gata se așează pe o farfurie și se adaugă umplutura: dulceață sau magiun.
Rulează clătitele și așează-le frumos pe un platou. Clătitele fără ouă sunt gata de servire. După cum vezi, această rețetă este rapidă și ușoară, iar diferența față de rețetă tradițională de clătite este minimă.
Dacă aluatul nu se întinde suficient de bine pe fundul tigăii, adaugă mai mult lapte. Fă clătite dulci cu zahăr pudră, sirop, gem sau alte umpluturi dulci și delicioase. Poftă bună!
Desert din cafea, gata în 4 minute: fără frișcă și fără gelatină
Desertul de cafea se prepară ușor, pe bază de apă cu gheață și cafea.
Ingrediente:
cafea instant - 20 grame;
apă cu gheață - 200 ml;
zahăr - 100 grame;
zahăr vanilat - 10 grame.
Rețeta, pas cu pas
Toarnă 200 ml de apă cu gheață într-un vas adânc. Adaugă 20 de grame de cafea instant. Completează cu zahăr și zahăr vanilat. Bate totul cu un mixer la viteză medie.
Spuma va începe, imediat, să se formeze. Trebuie să mixezi până când spuma este fermă, aproximativ 4 minute. Crema gata preparată poate fi păstrată în frigider.
Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei
Crema poate fi servită nu doar ca desert independent, ci și folosită pentru a face prăjituri și produse de patiserie mai complexe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Epidemie de gripă și scarlatină în România! Informații de ultimă oră
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară