Data publicării:

Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios. Sursa - Pexels
Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios. Sursa - Pexels

Vă recomandăm să faceți clătite de dovlecei și mere , dacă doriți să încercați un desert nou și original . Dovleceii pot fi adaugați în compoziția multor deserturi, deoarece gustul lor este neutru, iar proprietățile sale sunt multiple. 

Dovleceii fac felurile de mâncare mai suculente și, cel mai important, sănătoase. 

Toată lumea a făcut clătite cu mere, dar adăugând dovlecei în compoziție veți obține un desert nou și interesant, pe care chiar și copiii îl vor savura.


Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată


Iată ingredientele de care ai nevoie:

500 de grame de dovlecei, 
250 grame de făină de grâu,
2 ouă, 
2 mere,
150 grame de zahăr,
80 de mililitri de ulei vegetal, 
praf de sare,
2 linguri de apă minerală,
scorțișoară. 

 

Clătite din mere și dovlecei.  Mod de preparare


Spălați și curățați de coajă merele și dovleceii. Îndepărtați cotorul merelor. Apoi, trebuie să dați print-o răzătoare mică atât merele, cât și dovleceii. Puneți merele și dovleceii într-o strecurătoare, ca lichidul în exces se se scurgă.  

Desert, gata în 2 minute: amestecă toate ingredientele într-o cană și pune-o în cuptorul cu microunde

Ulterior, adăugați zahărul, făina cernută, sarea, apa minerală și ouăle și amestecați bine până obțineți un amestec omogen. Aluatul de clătite este gata.

Ai ars mâncarea? Cu aceste trucuri o poți salva cu ușurință


Încălziți tigaia, adăugați ulei vegetal și începeți să prăjiți clătitele. Fiecare clătită trebuie prăjită câte 2 minute pe ambele părți. După ce ați prăjit clătitele, acestea trebuie așezate pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Serviți clătitele fierbinți, cu smântână sau iaurt grecesc. De asemenea, puteți tăia câteva felii de mere, pe care pe așezați pe fiecare clătită, și să le presărați cu scorțișoară.

 

Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios

 

Pentru crearea acestor rulouri rustice ai nevoie de aluat de foietaj. Ca orice preparat rustic delicios, aceste rulouri vor dispare rapid de pe mese.

Simplitatea rulourilor te va surprinde, datorită gustului lor delicios. Va dura 5 minute ca să le pregătești. Vei vedea că acest fel de mâncare te va salva de mai multe ori.

 

Iată ingredientele de care ai nevoie:

500 grame aluat de foietaj,

200 grame salam,

150 grame smântână,

250 grame brânză,

jumătate de ardei rosu,

1 ardei verde,

1 ou.

 

Iată cum se face această rețetă ușoară în doar câteva minute

 

Rulourile sunt perfecte pentru cei nu au timp să stea la bucătărie  Pentru această rețetă trebuie să întindem ușor aluatul de foietaj cu un sucitor, creând un dreptunghi de 25 x 15 centimetri.

Apoi, într-un bol se pune brânza rasă,  un ou și smântână. Amestecați ingredientele până obțineți un amestec omogen.


Tartă cu lămâie, fără făină: un desert cu o aromă delicată și o textură moale și umedă

În acest moment, întindem umplutura pe a foaia de foietaj. Peste brânză, așezăm salamul tăiat cubulețe. Apoi cubulețele de ardei roși și verde. 

Rămâne doar să rulăm aluatul, creând astfel un rulou subțire. Repetam aceleași operațiuni pentru încă 3 foi de foietaj.

Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii

Așezăm rulourile umplute într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.  Apoi, cu ajutorul unei pensule, ungem suprafața rulourilor de foietaj cu un ou bătut. Coacem rulourile la temperatura de 180 de grade, aproximativ o jumătate de oră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel