Clătite de post pentru cei pofticioși de ceva dulce: rețeta rapidă și ieftină
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Clătite de post pentru cei pofticioși de ceva dulce, rețeta rapidă și ieftină. Sursa - pixabay.com
Clătite de post pentru cei pofticioși de ceva dulce, rețeta rapidă și ieftină. Sursa - pixabay.com
Postul Crăciunului nu este un motiv să renunți la o mâncare delicioasă. Chiar și fără carne, ouă și produse lactate, puteți mânca consistent și variat. 

Dacă vă este poftă de clătite, iată o rețetă simplă, pentru care nu veți avea nevoie de lapte și ouă.

Ingrediente:

apă - 500 ml,

făină de grâu - 250 grame,

zahăr - 3 linguri,

ulei de floarea soarelui - 2 linguri,

bicarbonat de sodiu - pe vârful unui cuțit,

sare - 0,5 linguriță.

 

Modul de preparare

 

Fierbeți apa în prealabil și răciți-o până când abia devine caldă. Cerneți făina. Adăugați sare, zahăr și bicarbonat în făina cernută. Turnați treptat apa caldă în aluat, astfel încât să nu fie cocoloașe.

Frământați aluatul cu un tel sau un blender. Aluatul trebuie să aibă o consistență asemănătoare cu smântâna lichidă. Lăsați aluatul să se odihnească 15 minute.

Prepară o omletă cremoasă și gustoasă. Un singur ingredient face diferența

Amestecați trei linguri de ulei în aluat. Încingeți bine tigaia. Înainte de prima clătită, ungeți tava cu ulei de floarea soarelui. Prăjiți clătite subțiri, timp de 1-2 minute, pe fiecare parte. După prăjire, acoperiți imediat clătitele cu o folie sau cu un capac din tigaie, pentru a nu se usca. Poftă bună!

 

Trucul pentru a face clătite delicioase: ai nevoie doar de o sticlă

 

Cine poate refuza o clătită cu ciocolată, miere sau caramel? Acest desert se servește, tradițional, la micul dejun cu toppinguri originale și delicioase.

Pentru a prepara rapid clătite este suficientă o singura sticla de plastic. Vă explicăm cum să procedați. Dacă vă place să mâncați clătite la micul dejun, la prânz sau cină, această rețetă se face foarte simplu. Rețeta vă ușurează munca și vă scutește de vasele murdare. 

Metoda este neobișnuită și distractivă pentru copiii mici, care pot ajuta cu ușurință să o pregătească și ei.

Gospodinele cu experiență adaugă lapte în varza înăbușită: nu toată lumea știe acest truc

Cum se prepară clătitele într-o sticlă? Datorită unei simple sticle, aluatul se pregătește rapid și nu aveți nevoie măcar de a folosi anumite vase speciale de bucătărie.

Pentru a face această rețetă, veți avea nevoie de o sticlă simplă de plastic și de următoarele ingrediente:

2 pahare de lapte de migdale sau lapte de cocos,

2 ouă,

2 linguri de zahăr brun sau fructoză,

1 pahar făină,

2 linguri ulei de floarea soarelui,

1 praf de sare.

 

Prepararea

 

Deschideți o sticlă de plastic și, folosind o pâlnie, turnați ușor făina. Se adaugă apoi zahărul brun, laptele de cocos, ouăle și uleiul de floarea soarelui. La final, se adaugă un praf de sare, care va îmbunătăți gustul clătitelor. Închideți sticla, apoi agitați energic ingredientele până se obține o pastă netedă și omogenă.

Folosind aceeași sticlă, turnați aluatul direct pe o tigaie antiaderentă, unsă cu ulei. Cu o spatulă, răsturnați clătitele pentru a le găti pe ambele părți și, odată, ce clătitele s-au rumenit, puneți-le pe o farfurie.

Sos delicios de roșii, cu un ingredient uimitor. Doar așa îl vei face de acum înainte

Rețeta de clătite la sticla are multe avantaje. Cu această metodă simplă și economică, nu este nevoie să folosiți mai multe ustensile de bucătărie. Un simplu pahar este suficient pentru dozarea ingredientelor.

În plus, sticla de apă poate înlocui telul sau mixerul, care vor rămâne curate. După ce ați făcut câteva clătite, puteți păstra și aluatul în sticla sigilată la frigider și să-l folosiți a doua zi.

 

Alte sfaturi pentru un aluat de clătite reușit 

Pentru a pregăti  clătite ușoare și gustoase, adăugați pur și simplu apă în aluat.  Într-adevăr, acest ingredient face aluatul moale și delicat. Pur și simplu reduceți cantitatea de lapte de cocos, astfel încât să o completați cu o jumătate de cană de apă minerală.

Lăsați aluatul de clătite să se odihnească o jumătate de oră puțin înainte de a fi gătit. Astfel, făina va absorbi ingredientele, iar clătitele vor fi subțiri și elastice.

Folosiți o tigaie specială pentru clătite. Dacă obișnuiți să faceți clătite la micul dejun, ideal este să cumpărați tigăi speciale pentru clătite.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel