Clătite cu carne de prepeliță și ciuperci, deliciul de pe masa lui Putin și Xi Jinping. Rețeta din Rusia, pas cu pas
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Clătite cu carne de prepeliță și ciuperci, deliciul de pe masa lui Putin și Xi Jiping. Rețeta din Rusia, pas cu pas / Foto: Captură video Youtube Olga Matvei
Clătite cu carne de prepeliță și ciuperci, deliciul de pe masa lui Putin și Xi Jiping. Rețeta din Rusia, pas cu pas / Foto: Captură video Youtube Olga Matvei
Află în articol rețeta clătitelor cu carne de prepeliță și ciuperci.

Luni, 20 martie, președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au continuat luni să comunice în timpul unei cinei. Meniul a constat din șapte feluri de mâncare, iar printre acestea au fost incluse și clătitele cu carne de prepeliță și ciuperci. Deși la noi de obicei clătitele sunt un desert dulce, în Rusia clătitele cu carne sunt destul de populare. Mai jos ai rețeta clătitelor cu carne de prepeliță și ciuperci, explicată pas cu pas.

VEZI ȘI: Meniu select, cu 7 feluri, pentru cina la care Putin l-a invitat pe Xi Jiping. Detalii și despre prânzul de mâine. Peskov: Înghețata este întotdeauna gata, lui Xi Jinping îi place

Clătite cu carne de prepeliță și ciuperci, rețeta

Pentru umplutura:


Carne tocată de prepeliță- 500 g

Ciuperci Champignon - 500 g

Ceapă - 2 buc.

Piper negru măcinat

Coriandru

Unt - 30 g

Usturoi - 1 cățel

Ulei vegetal

Sare după gust

Pentru clătite:

Ouă - 3 buc.

Lapte - 250 g

Făină - 125 g

Sare - 0,5 linguriță

Zahăr - 2 linguri (după gust)

Ulei de floarea soarelui - 2 linguri

Cum să gătești clătite cu carne de prepeliță și ciuperci



Prăjiți carnea tocată într-o tigaie. Când carnea este pe jumătate gata, sărați-o și continuați să o prăjiți până se înmoaie. Mutăm carnea finită într-un bol separat, unde vom amesteca toate ingredientele pentru umplutură. Ciupercile se taie în 4-6 părți, în funcție de mărime.Tăiați ceapă în cuburi destul de mari. Apoi, turnați ulei vegetal în tigaie, atât de mult încât fundul tigăii să fie acoperit. Se toarnă ceapă acolo, apoi se adaugă piper și se pune pe foc, scrie russianfood.com.

Se prăjește totul până devine maro auriu, fără să puneți capac pe tigaie. Când ceapă este prăjită, reduceți temperatura la nivelul mediu și adăugați untul. După ce untul s-a topit, adăugați ciupercile peste ceapă. Amestecați conținutul abia după 2 minute. Adăugați 1 cățel de usturoi bine mărunțit și sare. Se amestecă totul și se așteaptă ca lichidul lăsat de ciuperci să se reducă în cantitate. După ce prăjim ciupercile, punem peste coriandru măcinat. Ultimul pas este să amestecăm compoziția din tigaie cu carnea de prepeliță pe care am prăjit-o înainte.

Cum faci aluatul pentru clătite

Bateți ouăle cu un mixer până devin pufoase. Adăugați sare și zahăr, bateți din nou. Adăugați laptele și amestecați bine. Acum punem făina și turnăm uleiul de floarea soarelui.

Se toarnă un polonic de aluat într-o tigaie încălzită, unsă cu ulei (cantitatea depinde de diametrul tigăii) și se distribuie pe fund într-o mișcare circulară. Prăjiți clătitele pe ambele părți până se rumenesc.

Întindem umplutura pe clătite și o înfășurăm, împingând marginile. Clătitele umplute cu carne de prepeliță și ciuperci sunt gata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel