Ingrediente pentru 2 porții
Pentru aluat:
- 300 de ml de lapte
- un ou
- zahăr după gust
- făină cât este nevoie
- esenţe de rom sau vanilie
- jumătate de pahar de apă minerală
Pentru umplutura de brânză:
- 250 de grame de brânză dulce de vaci
- o cană de smântână
- stafide
- esenţă de rom
- coajă de lămâie
- 1 plic de zahăr vanilat
- zahăr după gust
Cum se prepară
Pentru aluat se pun toate ingredientele într-un castron înalt şi se amestecă bine cu telul sau mixerul. Apoi, într-o tigaie aderentă se pune un polonic de aluat în tigaia încinsă. Umplutura se face amestecând ingredientele bine. Clătitele braşovene se înfăşoară în formă de pătrat, după ce se umplu cu umplutura de brânză şi stafide.
Apoi, pe o farfurie de aluminiu se îmbracă clătitele în zahăr vanilat şi se bagă timp de două minute la cuptorul cu microunde. Clătitele vor deveni extrem de crocante şi bune, datorită zahărului care se va topi frumos.
Clătitele se pot stropi şi cu dulceaţă, după gustul fiecăruia.
Sursa: clickpoftabuna.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat