Clătite asiatice: Doyaraki. Rețeta japoneză
Una dintre rețetele populare este cea de clătite japoneze numite "Doyaraki".
Ingrediente
Pentru clătite:
- 2 ouă
- 100g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri apă
Pentru umplutură:
- 200g pastă de fasole roșie (anko)
- o lingură de miere (opțional)
Cum se prepară
Începe prin a pregăti umplutura. Dacă folosești pastă de fasole roșie gata făcută, nu trebuie să faci nimic. Dacă faci pasta de la zero, fierbe fasolea roșie (de obicei, azuki) până când devine moale, apoi scurge-o și paseaz-o până obții o pastă fină. Amestecă pasta de fasole cu mierea pentru a-i da un gust dulce.
Într-un castron, bateti ouăle și adăugați zahărul și extractul de vanilie. Amestecați bine până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați făina și praful de copt în amestecul de ou și zahăr. Amestecați până când obțineți un aluat omogen. Dacă aluatul este prea gros, adăugați cele două linguri de apă pentru a-l subția puțin.
Încălziți o tigaie antiaderentă și ungeți-o ușor cu ulei sau unt.Turnați o cantitate mică de aluat în tigaie pentru a forma prima clătită. Poate dura câteva minute pe fiecare parte, până când se rumenește frumos. Repetați procesul până când toate clătitele sunt gata.
Imediat după ce scoateți clătitele din tigaie, adăugați o lingură de pastă de fasole roșie (anko) pe o clătită și acoperiți-o cu alta, pentru a forma un sandwich. Presați ușor pentru a lipi cele două clătite împreună. Lăsați clătitele să se răcească puțin înainte de a le servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News