Clasare 10 august. Tribunalul București: Nu e loc de emoții și sentimente
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 03 Martie, 14:54
Sursa foto: Pixabay
Tribunalul București a transmis un mesaj privind clasarea dosarului "10 august".

Tribunalul București a transmis, miercuri, o reacție față de exprimările din spaţiul public cu referire la hotărârea judecătorească pronunţată în dosarul „10 august”, în care arată că nu e loc de sentimente și emoții în luarea unor decizii judecătorești, scrie Mediafax.

"În pronunţarea soluţiilor judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii, în conformitate cu art. 124 alin. 3 din Constituţia României. Hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente.

Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele 3 puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc, independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor”, se arată în comunicatul transmis de Tribunalul București.

Tribunalul București a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”. Asta înseamnă că ancheta DIICOT în cazul șefilor Jandarmeriei rămâne închisă.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro