Clasa pregătitoare, număr insuficient de profesori
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
profesori
profesori

Cu mai puțin de o lună înainte de primul clopoțel care va anunța începerea anului școlar 2012-2013, clasa pregătitoare pare ”nepregătită” pentru a prelua 130.000 de elevi care vor urma, în premieră, cursurile acestui proiect.

Demararea proiectului ”clasa pregătitoare” întâmpină probleme. Autoritățile se confruntă cu o serie de probleme la nivelul mai multor unități de învățământ,  cea mai gravă fiind lipsa cadrelor didactice.

Potrivit România TV, deficitul profesorilor care ar urma să predea la clasa pregătitoare este de 6.000. Situația este cu atât mai gravă cu cât, până pe 10 septembrie când va începe noul an școlar, a rămas mai puțin de o lună.

Unitățile de învățământ care se confruntă cu lipsa profesorilor încearcă să rezolve problema, angajând persoane dintre profesorii ieşiţi la pensie sau din cei fără titularizare.

Unii dintre profesorii care trebuiau să predea la clasa întâi vor preda la clasa pregătitoare, iar clasele de-a întâia vor rămâne fără profesori, în contextul în care interesul pentru meseria de profesor este tot mai mic.

Citește și INTERVIU – Ecaterina Andronescu: suntem în aer cu clasa pregătitoare

Dacă Ministerul Educației se confruntă cu asigurarea numărului insuficient de cadre didactice care ar trebui să predea la clasa pregătitoare, unitățile școlare întâmpină probleme cu asigurarea mobilierului, atât cu cel special, pentru clasă, cât şi cu cel din sălile amenajate pentru joacă.

În cazul în care baza tehnico-materială nu va fi asigurată până pe 10 septembrie, o parte din cei 130.000 de elevi care sunt așteptați să înceapă în acest an, în premieră, cursurile pentru clasa pregătitoare, riscă să nu aibă mobilier în sălile de curs sau în sălile unde ar trebui să se joace.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel