Clarisa Ward, CNN: Veștile despre explozii sunt pur și simplu o oroare. Despre haosul din Kabul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Jurnalista Clarissa Ward a relatat despre ororile pe care le-a văzut la aeroportul din Kabul. 

Jurnalista CNN Clarissa Ward nu a lăsat cele două atentate de astăzi de la aeroportul din Kabul să treacă neobservate. Aceasta a vorbit despre o vânătaie pe care a obținut-o în momentul în care a ajuns pe aeroportul din Kabul, vânătaie pricinuită de un bărbat ce lucra acolo. Ward a publicat o fotografie cu vânătaia și o alta din avionul care a transportat-o din Kabul spre casă. 

„Această vânătaie este o amintire constantă a haosului și a durerii care a avut loc în afara porților aeroportului din Kabul. Vânătaia mi-a fost făcută de un bărbat foarte bun, dar forte puternic (care va rămâne anonim), care m-a tras în siguranță în incinta aeroportului printr-o mică ușă din poarta aeroportului, în timp ce zeci de oameni se călcau în picioare, iar alții erau împinși pentru a trece și ei. Încă sunt bântuită de faptul că am avut posibilitatea să trec, iar alții nu au avut. Și știu că la fel este și persoana care m-a ajutat, pentru că atunci când l-am întrebat despre lucrurile pe care le-a văzut în acea săptămână, pur și simplu a cedat. 

Veștile despre explozia de la porțile aeroportului, cu un număr încă necunoscut de victime, este pur și simplu o oroare. Genul de oroare căreia cuvintele nu i-ar ajunge. Genul de oroare care stă pe spatele unor oameni disperați și nevinovați. Sunt profund recunoscătoare că prietenul și colegul mei Shafi este în siguranță, dar mulți alții nu sunt. Iar situația se deteriorează repede”, a scris Clarissa Ward pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Clarissa Ward (@clarissawardcnn)

Explozii la aeroportul din Kabul

Un oficial din cadrul serviciilor medicale de urgenţă din Afganistan a declarat, conform publicaţiei The Wall Street Journal, că 60 de civili afgani au fost ucişi în atentat. De asemenea, conform unor oficiali din cadrul armatei americane, patru militari americani au murit, iar alţi trei au fost răniţi în atentate.

Departamentul american al Apărării a confirmat, joi seară, că printre persoanele ucise în dublul atentat produs în zona Aeroportului din Kabul se numără militari americani, fără însă a oferi un bilanţ.

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces "Abbey" al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Atacurile teroriste s-au produs în timp ce mii de persoane aşteaptă să fie evacuate din Afganistan. Statele Unite suspectează că atentatul a fost comis de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Mişcarea talibanilor afgani a condamnat vehement atacurile teroriste, transmiţând că s-au produs într-o zonă aflată sub controlul trupelor americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel