Clădiri emblematice ale Bucureştiului, ascunse privirilor. Nicolae Stoian, paralelă cu Munchen: Aşa se întâmplă acolo
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Clădiri emblematice ale Bucureştiului sunt ascunse privirilor.

Profesorul Nicolae Stoian atrage atenţia asupra faptului că multe dintre clădirile reprezentative al Bucureştiului sunt ascunse publicului de vegetaţie, aparate de aer condiţionat, reclame sau cabluri.

"Referitor la Piaţa Victoriei, eu nefiind bucureştean, eram adus la Muzeul Antipa. Iar acum e obturat de vegetaţie. Iar lângă este Muzeul Ţăranului Român, cea mai frumoasă clădire în stilul neoromânesc, cea mai mare, cea mai impunătoare. Câmpul acesta ar trebui sacrificat, între ghilimele, pentru a lăsa nişte faţade. Am fost la Munchen, acolo e totul deschis, aproape că nu vezi un copac saun sunt mici, tocmai ca să lasă să se vadă că acolo este o zonă istorică construită şi dovedită din punct de vedere patrimonial. (...)

Trebuie deschise aceste spaţii spre arhitectură. Sunt clădiri emblematice şi astăzi sunt colmatate de aparate de aer condiţionat, de fire, de publicitate", a explicat Nicolae Stoian, profesor la Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice Nicolae Socolescu din Bucureşti.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel