CJE Prahova, dispută cu Inspectoratul Şcolar pe tema formularului prin care elevii puteau oferi feedback profesorilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Dids - Pexels
Foto: Dids - Pexels
La sfârșitul primului semestru din anul școlar curent, Consiliul Județean al Elevilor Prahova a lansat un demers prin care elevii prahoveni puteau oferi feedback anonim cadrelor didactice de la clasă, prin intermediul unui formular anonim diseminat prin intermediul consiliilor școlare ale elevilor. În mai puțin de o săptămână, formularul a atins 1.853 de răspunsuri. 

"Recent, unica structură de reprezentare a elevilor din județul Prahova a început un demers, prin care oferea elevilor din învățământul liceal din Prahova șansa să ofere, pentru prima dată, feedback semestrial anonim cadrelor didactice de la clasă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Reacțiile din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova nu au întârziat să apară. La două zile după ce formularul a ajuns în liceele din județ, conducerea instituției a acuzat unica structură de reprezentare a elevilor din județ de încălcarea prevederilor Statutului Elevului și ale Regulamentului privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Prahova a explicat, în fața conducerii IȘJ, motivele pentru care demersul este legal, însă fără succes. Astfel, prin intermediul unora dintre directorii liceelor prahovene, care au transmis mesajele conducerii Inspectoratului Școlar, elevii reprezentanți din licee erau amenințați cu faptul că aceștia 'își vor asuma nelegalitatea demersului dacă îl transmit elevilor.', în ciuda faptului că demersul respectă întru totul prevederile legislației în vigoare. Mai mult, ne-au fost aduse la cunoștință situații în care, pe grupurile folosite în comunicarea diriginților cu elevii, au fost transmise mesaje prin intermediul cărora o parte din profesori îi îndemnau pe colegii noștri să nu completeze formularul, argumentând că de fapt interesele CJE sunt să folosească răspunsurile lor 'în lupta împotriva cadrelor didactice'", transmite Consiliul Judeţean al Elevilor Prahova.

Comunicatul de presă al CJE Prahova poate fi citit aici.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel