Data publicării:

CJ Mureș face împrumut de 60 de milioane de lei pentru modernizarea aeroportului

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
CJ Mureș face împrumut de 60 de milioane de lei pentru modernizarea aeroportului / Foto: Pixabay
CJ Mureș face împrumut de 60 de milioane de lei pentru modernizarea aeroportului / Foto: Pixabay

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş face un împrumut de 60 de milioane de lei pentru modernizarea aeroportului local.

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş va face un împrumut în valoare de 60 de milioane de lei pentru finanţarea unor lucrări de modernizare a Aeroportului Internaţional Maramureş (AIM), a informat, vineri, serviciul de comunicare al CJ.

"Consilierii judeţeni au aprobat zilele trecute garantarea unei finanţări rambursabile interne, în valoare de 60.000.000 lei, cu o maturitate de 10 ani", a precizat CJ, potrivit Agerpres.

Cum vor fi cheltuiți banii



Garantarea finanţării rambursabile se face pentru realizarea mai multor proiecte destinate creşterii gradului de siguranţă şi securitate a aeroportului, prin achiziţionarea de echipamente specifice - 14.000.000 lei; extinderea şi modernizarea terminalului pentru pasageri la aeroportului - 45.000.000 lei; creşterea siguranţei şi securităţii pasagerilor pe aeroport - 1.000.000 lei.

Acum, Aeroportul Internaţional Maramureş se află într-un proces de extindere a aerogării şi modernizarea căilor de acces. Aeroportul deserveşte curse interne şi externe, zboruri charter, business şi zboruri medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel