CJ Galați anunță că a făcut deja reforma bugetarilor. Are mai puțini angajați încă din 2023 și doar 16 șefi
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Consiliul Județean Galați a informat că a redus cu 10% normativul de personal pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

În contextul unui aparat bugetar supradimensionat, am solicitat Consiliului Județean Galați să ne comunice cum a fost făcută reforma personalului angajat.

„În cadrul Consiliului Judeţean Galaţi, în anul 2023 s-a realizat reforma aparatului de specialitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung. În acest context, Consiliul Judeţean Galaţi a redus cu 10% normativul de personal”, a precizat Consiliul.

Cu privire la numărul de angajați, am solicitat informații despre câți erau la preluarea mandatului, câți sunt astăzi și în ce posturi.

„Actele administrative care relevă organigrama aparatului de specialitate şi statul de funcţiuni specifice anului 2016 şi 2023 sunt următoarele: 

Hotărârea Consiliului Judeţean Galaţi nr. 64/2015 privind modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al Consiliului Judeţului Galaţi; 

Hotărârea Consiliului Judeţean Galaţi nr. 429/2023 privind modificarea organigramei şi a statului de funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Galaţi”, a transmis CJ.

Așadar, am accesat documentele indicate în răspunsul solicitării.

Organigrame CJ Galați 

În Hotărârea nr. 64/2015, datată 26 iunie 2015, în organigrama CJ erau, cu mențiunea că ”în numărul total de personal nu a fost inclus personalul cu funcții de demnitate publică”, mai exact președintele și vicepreședintele:

Administrator public - 1

Nr. total funcții publice - 125

Nr. total funcții publice de conducere - 17

Nr. total funcții publice de execuție - 108

Nr. total funcții contractuale de conducere - 0

Nr. total funcții contractuale de execuție  - 19

Nr. total de funcții în instituție - 145

În Hotărârea nr.429/2023, datată 22 decembrie 2023, organigrama aparatului de specialitate al Consiliului Județean Galați, cu aceeași mențiune legată de președinte și vicepreședinte, arăta:

Administrator public - 1

Nr. total funcții publice - 142

Nr. total funcții publice de conducere - 16

Nr. total funcții publice de execuție - 126

Nr. total funcții contractuale de conducere - 0

Nr. total funcții contractuale de execuție  - 43

Nr. total de funcții în instituție - 186

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel