Ciuvică: USR a ieșit din comă și a intrat la morgă. Vine Kovesi, bagă DNA-ul la pușcărie și aduce partidul la guvernare / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Pe 23 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Este vorba despre fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Dosarul vizează achiziţia vaccinurilor anti-COVID.

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a spus că „USR a ieșit din comă și a intrat la morgă”.

„De când nu am mai avut emisiune, de două săptămâni, USR a ieșit din comă și a intrat la morgă. Cu statul de drept, USR a fost înmormântat”, a zis Mugur Ciuvică.

„Nu este despre morgă aici! I-au audiat și urmează pușcărie”, a zis jurnalista Diana Tache.

„Au murit visurile de guvernare și Președinție. Dar poate o aduceți pe Kovesi să bage DNA-ul la pușcărie. Vine Kovesi, bagă DNA-ul la pușcărie și aduce USR la guvernare”, a continuat Mugur Ciuvică.

2. Inquam Pho... (procuroarea-mihaiela-iorga-moraru--propusa-sef-in-dna--a-dus-un-lung-razboi-cu-laura-codruta-kovesi_79586600.jpg)

„USR ar dori, cu siguranță, să o aducă pe Kovesi la Președinție”, a zis Bogdan Chirieac la „Miercurea Neagră”, analistul politic declarându-se fan și al primarului Clotilde Armand care a transformat Sectorul 1 într-un safari pentru șobolani.

Vedeți mai multe aici:

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut de când a intrat în politică.

El a menţionat că dosarul reprezintă „un atac politic" la Opoziţie şi a precizat că Vlad Voiculescu va rămâne pe lista de candidaţi ai USR pentru alegerile europarlamentare.

PSD îl acuză pe preşedintele USR, Cătălin Drulă, că, în loc să convoace de urgenţă forurile statutare pentru a-i exclude pe "USR-iştii penali", "calcă în picioare independenţa Justiţiei" cu atacuri politice "directe" la adresa procurorului de caz şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„PSD condamnă dublul standard practicat fără ruşine de conducerea USR, după ce mai mulţi lideri marcanţi ai acestui partid au devenit 'penali cu acte în regulă', potrivit propriei lor terminologii. În loc să convoace de urgenţă forurile statutare ale partidului pentru a-i exclude pe USR-iştii penali, aşa cum cerea altor partide în situaţii similare, preşedintele USR calcă în picioare independenţa Justiţiei cu atacuri politice directe la adresa procurorului de caz şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este un act grosolan de subminare a statului de drept şi a instituţiilor din Justiţie şi e cu atât mai grav cu cât cei anchetaţi sunt acuzaţi că au produs cel mai mare prejudiciu înregistrat vreodată într-un dosar de corupţie din România", se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Potrivit social-democraţilor, nimic din ceea ce invocă USR în cazul altor politicieni cercetaţi penal nu se aplică în cazul "penalilor din propriul partid".

„Nicio demisie de onoare, niciun îndemn către cei anchetaţi 'să facă pasul în spate' până îşi 'demonstrează nevinovăţia' în instanţă, nicio delimitare politică a partidului faţă de proprii penalii! Conducerea USR face şi de această dată scut în jurul penalilor, la fel cum a procedat şi în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Sloganul 'Fără penali în funcţii publice!' trâmbiţat de USR în campaniile electorale devine astfel cea mai mare minciună politică şi cel mai dezgustător act de trădare a electoratului. Ruşine USR!", a mai transmis PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel