Data actualizării:
Data publicării:

Ciuvică: La câți bani a adunat, nu cred că Băsescu va suferi mult, dar e o lovitură simbolică

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mugur Ciuvică a făcut, miercuri, primele comentarii după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul fostului președinte Traian Băsescu la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv, miercuri, 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

„Pentru susținătorii domnului Băsescu este o mare rușine”, a spus Mugur Ciuvică. „Noi am prezentat dovezi, în timp, cu privire la apartenența lui la grupul de turnători, însă aceste dovezi nu au fost luate în considerare mult timp. A trebuit ca, acum câțiva ani, să apară și turnătoriile efective făcute de Traian Băsescu”, a spus Mugur Ciuvică, miercuri după-amiază, într-o intervenție la Antena 3.

„Știu că există o lege cu privire la privilegiile foștilor președinți. El va pierde aceste privilegii. Simbolic, contează. Nu cred că domnul Băsescu, la câți bani a adunat în viața lui de bugetar, va suferi foarte mult, dar este o lovitură simbolică. Nu știu, sunt chestiuni tehnice dacă va putea fi tras la răspundere și în zona penală pentru fals în declarații. Cu siguranță, după părerea mea, el ar trebui să răspundă”, a mai spus Mugur Ciuvică.

Citește și: Băsescu a colaborat cu Securitatea. Rămâne fără casă și bani

 

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție:

Respinge, ca fiind inadmisibilă, excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel