Data actualizării:
Data publicării:

Ciuvică dă procentele la prezidențiale. Scenariul care menține stabilitatea și scaunul lui Ciolacu: Nu există altă formulă

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), a făcut previziuni privind scorurile de la alegerile prezidențiale.

Mugur Ciuvică: Diverşi gigei şi gigici îşi anunţă candidatura, ca să fie cu egalitatea de gen. Să îi vedem pe ăia mari într-o săptămână, două, trei. Ăştia micuţii s-au băgat în faţă. George Simion nu este mic, dar este printre mici, că nu intra în discuţie.(...) Aveţi aşa -  pe gigicii ăia mici îi lăsăm.... O să aveţi, probabil, UDMR-ul cu 5%, o să o aveţi pe Lasconi - între 5% şi 10% (punem 10 că sunt eu generos), 5% Șoșoacă şi 15% Simion. Am dat cu generozitate toate aceste scoruri. Mai sunt vreo cinci pe la gigici din ăştia mici. Restul de 60% vor fi voturile care vor conta pentru turul 2. Nu vă spun încă cine, că nu ştiu, dar, într-o săptămână - două, o să vedem cine o să candideze.

Rămân principiile de bază - stabilitate o să fie la prezidenţiale. PSD nu dă şi preşedintele şi prim-ministrul şi PSD mănâncă bătaie în turul 2.

Bogdan Chirieac: Dacă rămân 60%, îmi imaginez că domnul Ciolacu o să ia 35% şi atunci 25% se împart între domnul Ciucă şi domnul Geoană.

Diana Tache: Domnul Ciolacu să ia unde? La Buzău. Acum, sincer. Ştiţi că totuşi nu împărtăşesc neapărat convingerile domnului Ciuvică şi sunt mai aproape de convingerile dumneavoastră. Domnul Ciolacu are o singură treabă - să îşi conserve poziţia actuală. Stabilitatea de care vorbeşte domnul Ciuvică este interesul naţional pe vechi. Acum, este pe bază de stabilitate. Interesul naţional de ieri este stabilitatea de astăzi.

Mugur Ciuvică: 99% nu candidează Ciolacu. (...) Dacă va candida, înseamnă că pierde alegerile în turul 2 şi pleacă şi acasă. Dacă nu candidează, rămâne prim-ministru 99%. Stabilitatea înseamnă coaliţia asta. Nu există altă formulă de stabilitate în afară de coaliţia asta.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel