Ciutacu, mesaj către Mircea Badea: Rămâne cum am stabilit, bă! Uneori mi-e dor să mai stăm spate-n spate / foto
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Victor Ciutacu/Facebook
Victor Ciutacu/Facebook
Victor Ciutacu i-a transmis un mesaj lui Mircea Badea.

Vineri, 24 februarie, este ziua de naștere a lui Mircea Badea. Cu această ocazie, jurnalistul Victor Ciutacu a scris câteva rânduri pe pagina sa de Facebook.

„Rămâne cum am stabilit, bă! Uneori mi-e dor să mai stăm spate-n spate, să mai umplem o piață, o sală de sport, un parc, un cont de donații umanitare. Hai, să-ți fie bine!”, a scris jurnalistul de la România TV.

2. -imagine fara descriere- (ciutacu-mircea-badea_64691000.jpg)

3. -imagine fara descriere- (ciutacu-badea-2_56493000.jpg)

VEZI ȘI: Scriitorul Arthur Suciu: De ce Mircea Badea a ajuns cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism, alături de Andreea Esca

Arthur Suciu, scriitor, comunicator și publicist, specialist în discurs, a vorbit despre Mircea Badea, explicând de ce, în viziunea sa, a ajuns să fie cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism, „alături de Andreea Esca”.

„Mircea Badea este, alături de Andreea Esca, cel mai longeviv om de televiziune din postcomunism. Dincolo de opțiunile sale politice, evoluția în televiziune a fost remarcabilă. Este, practic, cel mai important om de televiziune. 


"În gura presei" e un night show minimalist de unul singur, format care, din câte știu, nu mai există în altă parte. El reprezintă transformarea în emisiune a unei rubrici pe care Badea o ținea în vechea emisiune de dimineață, cea în care o avea drept partener pe Teo. Ceea ce face Badea e un fel de lectură a la Conu Leonida: citește presa la liber așa cum o citim toți. Succesul formatului are, la bază, cred tocmai această atitudine naturală. 


Badea nu e analist politic, deși are opinii politice. Nu e nici simplă vedetă de televiziune, deși este și asta. Tipul său e un hibrid politico-mediatic, care a devenit posibil datorită ironiei. Ironia l-a salvat pe Badea din multe situații grele și, datorită ei, el a putut juca adesea în trustul lui Voiculescu rolul de nebun care spune adevărul. 


Orice analiză a emisiunii scoate în evidență orientarea masivă către audiență. Badea este un histrion al audienței: schimbă subiectul la orice adiere a plictiselii și, când nu mai știe ce să spună, dă din mâini sau arată limba numai ca să nu piardă audiența. Cu toate acestea, nu lipsesc din emisiunea sa analizele mai complexe, care încalcă orice regulă despre cum se face o emisiune de televiziune. De altfel, Badea este remarcabil și prin ieșirea din contractul televizual, discutând în direct cu producătorul sau cameramanii, precum și prin autoreflexivitate, o trăsătură rar întâlnită în televiziune. 


Se pot spune multe despre Badea, nu și că nu ar fi un mare om de televiziune. În peisajul deprimant al mass-media din România, el e printre puținele exemple de succes real”, a scris Arthur Suciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel