Data publicării:
Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi
Din ciuperci se pot prepara diverse bucate delicioase.
Vă prezentăm, azi, rețetă de ciuperci marinate, care sunt delicioase și se prepară rapid și simplu.
Ingrediente:
500 grame ciuperci champignon,
20 grame de sare,
50 ml (3 linguri) ulei de floarea soarelui,
50 ml (3 linguri) sos de soia,
20 ml oțet (4 lingurițe),
frunza de dafin,
5-6 boabe de piper negru,
10 grame de zahăr (1/2 linguriță),
4-5 căței de usturoi,
verdețuri (pătrunjel, coriandru).
Pegătirea rețetei
Fierbeți ciupercile în apă cu sare aproximativ 10 minute. Între timp, faceți marinata. Amestecați, într-un bol, uleiul, sosul de soia, sarea, zahărul, piperul, frunzele de dafin, usturoiul și ierburile.
Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta
Scoateți ciupercile din apă și puneți-le în bolul cu marinată. Amestecați bine și acoperiți bolul cu ciuperci cu o folie. Puneți ciupercile la frigider pentru 12 ore. Poftă bună!
BONUS. Ciupercile devin negre în timpul prăjirii? Cu acest truc putem păstra culoarea lor naturală
În frigiderul nostru există întotdeauna ciuperci proaspete. Mâncărurile copioase și aromate cu ciuperci sunt pe placul copiilor și al adulților.
Probabil, fiecare gospodină care a pregătit ciuperci s-a întrebat de ce acestea devin negre în timpul prăjirii. Te poți gândi că ciupercile nu sunt proaspete, de aceea se înnegresc.
De acord, dar nu orice produs se întunecă atât de mult în timpul procesării. Dar, deoarece s-a dovedit că acest lucru este absolut normal pentru ciupercile champignon, nu trebuie să vă faceți griji.
Dovlecei marinați, gata în 15 minute: o rețetă simplă pentru un aperitiv delicios și crocant
De ce ciupercile devin negre? Totul depinde de carbonul conținut în ciuperci. Când această substanță interacționează cu temperaturile ridicate, face ca produsul să se întunece. Deci înnegrirea ciupercilor nu este doar normală, ci și corectă.
Dacă observi următoarele semne, atunci ciupercile sunt stricate și nu trebuie consumate: pulpa moale, pete negre pe picioruș, suprafață alunecoasă și lipicioasă, pălărie plată.
Cum să păstrezi culoarea deschisă a ciupercilor: există un mic truc
Înainte de a prăji ciupercile, spălați-le în apă, în care ați adăugat suc de lămâie. Desigur, acest lucru se poate face în procesul de prăjire, dar ar trebui să fiți mai atenți, deoarece sucul de lămâie poate afecta gustul preparatului. Desigur, ciupercile nu își vor păstra albul natural, dar nu se vor închide atât de mult, ca de obicei.
Pâine din mălai: pufoasă, aurie și foarte sățioasă. Vei dori mereu să o prepari
Ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului
Deși nu au clorofilă precum plantele și nu sunt foarte bogate în calciu, ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului nostru. În primul rând, au rol diuretic, sunt bogate în antioxidanți și fibre. Această formulă te ajută să slăbești, să elimini excesul de apă, să îți detoxifici organismul, reglează tranzitul intestinal, te scapă de constipație sau indigestie.
Conținutul de substanțe active, mai exact antioxidanții, vitaminele și mineralele, oferă ciupercilor chiar și un rol anticancerigen. Ciupercile ne ajută în lupta cu radicalii liberi, întăresc sistemul imunitar, ne apără de infecții și de extinderea formațiunilor tumorale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News