CIUMA BUBONICĂ a reapărut. Un oraş a fost izolat total
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un oraş a fost închis şi 151 de persoane au fost plasate în carantină săptămâna trecută, după ce un bărbat a murit de CIUMĂ BUBONICĂ, a anunţat marţi presa oficială chineză, preluată de AFP.

CIUMA BUBONICĂ. Cei 30.000 de locuitori ai oraşului Yumen (provincia Gansu, nord-vestul Chinei) nu au voie să plece din localitate, iar poliţia obligă maşinile să ocolească oraşul, informează postul CCTV.

Victima, în vârstă de 38 de ani, a tranşat o marmotă moartă, probabil infectată, ca să îşi hrănească câinele, relatează Beijing News.

CIUMA BUBONICĂ. "Oraşul are destul orez, făină şi ulei pentru a-şi hrăni locuitorii timp de o lună", a adăugat CCTV, precizând că "autorităţile nu mai permit nimănui să plece din oraş".

Citește și: Vecinii Chinei: războiul cu Beijingul e inevitabil

CIUMA BUBONICĂ este o infecţie bacteriană care afectează îndeosebi animalele. Puricii sunt adesea purtători ai bolii după ce pişcă şobolani sau alte rozătoare contaminate, putând-o transmite omului. În secolul al XIV-lea, o epidemie de CIUMĂ BUBONICĂ, numită "ciuma neagră", a făcut zeci de milioane de victime în Europa, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel