Cifrele execuţiei bugetare pe primele 8 luni. Nicolae Ciucă: FMI a revizuit pozitiv prognoza de creştere economică a României
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat cifrele execuţiei bugetare pe primele 8 luni din 2022. 

"Guvernul ia măsuri corecte și responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuția bugetară pe primele 8 luni:

Veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut, iar investițiile sunt în creștere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei.

Ieri, Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an, la 4,8%.

Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă", transmite Nicolae Ciucă pe Facebook. 

Iohannis, către românii din SUA: România merge bine şi economia creşte

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu membri ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, context în care a afirmat că România este într-o situaţie complicată din cauza războiului din Ucraina, dar că ţara noastră merge bine şi economia este în creştere.

'România este într-o situaţie, pe de o parte, extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, (...) pe de altă parte, cred că este bine să se ştie că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc şi în mod, pentru mulţi, surprinzător, pentru mine, natural, România merge bine şi economia românească creşte. Este o veste foarte, foarte pozitivă. În ce priveşte crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situaţie în care nu am fost demult, este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm. (...)

Am vrut să vă descriu aceste lucruri, pentru ca să înţelegeţi că avem o situaţie care, pe de o parte, este plină de dificultăţi, pe de altă parte, este plină de oportunităţi şi doar ingeniozitatea şi inventivitatea şi dărnicia românilor face ca în toate aceste crize să avem, totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie face ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici', a spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că România a primit aproape 2 milioane şi jumătate de refugiaţi ucraineni şi a contribuit la exportul de cereale din Ucraina.

'Până acum, 60% din cerealele ucrainene au fost exportate prin România şi în continuare facem eforturi pentru a creşte acest aport', a declarat Iohannis. El a vorbit şi despre criza energetică, apreciind că este îmbucurător că Guvernul a reuşit să menţină preţurile la un nivel rezonabil. 'Putem să garantăm românilor din ţară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric, cu toate că situaţia este complicată', a mai spus preşedintele Iohannis. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Banca Centrală Europeană anunță măsuri mai puțin plăcute pentru bănci

În pragul unei recesiuni care este anunțată în Europa în viitorul apropiat, Banca Centrală Europeană și-a îndreptat atenția către instituțiile financiare. 

La şedinţa din 8 septembrie, Consiliul guvernatorilor BCE a decis să majoreze cu 75 puncte de bază cele trei rate ale dobânzilor reprezentative ale BCE. În consecinţă, rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor creşte la 1,25%, 1,50% şi, respectiv, 0,75% începând cu data de 14 septembrie 2022, scrie Agerpres. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel