Data actualizării:
Data publicării:

Ciucă, știrea serii despre anunțul candidaturii la prezidențiale 2024

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă a programat anunțul candidaturii la prezidențiale.

Întrebat la Antena 3-CNN, de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei, când își va anunța candidatura, liderul PNL a declarat:

„Săptămâna viitoare, sigur! Imediat ce avem poza finală, cu toate concluziile. Este normal, pentru că dacă ne uităm la calendar, pe 15 iulie ar trebui să se intre în pre-campanie. Data alegerilor a rămas 15 septembrie pentru turul întâi, iar pe 29 va avea loc turul al doilea. Trebuie să ne încadrăm în așa fel încât în prima decadă a lunii iulie să avem finalizate toate procedurile.”

Ciucă a dat semnale în această direcție și în platoul DC News TV

Într-un interviu exclusiv la DC News, la emisiunea electorală DC Votez, Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a vorbit despre alegerile prezidențiale care se apropie și desemnarea candidaților pentru cea mai înaltă funcție în stat.

„Din punct de vedere politic, dumneavoastră credeți că la alegerile prezidențiale, că suntem în avanpremiera acestora, veți merge cu un candidat comun cu PSD-ul, ținând cont că ați conlucrat bine în această campanie, sau veți merge cu candidați separați?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Eu vă pot spune ce va face Partidul Național Liberal! PNL va avea propriul candidat la prezidențiale și cred că la fel vor proceda și partenerii noștri de coaliție. Sunt cele două partide mari din politica românească și vor decide să aibă proprii candidați“, a spus Nicolae Ciucă.

„Deci e o informație! Probabil, spuneți dumneavoastră, cele două partide vor avea fiecare candidatul său la alegerile prezidențiale“, a spus Bogdan Chirieac.

„Cine va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„După ce se finalizează alegerile europarlamentare și cele locale, vom avea analiză la nivelul partidului și cum este normal sunt proceduri prin care forurile de conducere, Consiliul Național și Congresul, vor stabili cine va candida. Este absolut obligatoriu să facem un Congres pentru desemnarea candidatului la președinția României“, a punctat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel