Ciucă și Ciolacu la prezidențiale. Chirieac, despre un nou scenariu pe scena politică
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele mișcări politice ale PSD și PNL, înaintea desemnării candidaților la alegerile prezidențiale.

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică, vineri, la Antena 3 CNN, unde a comentat strategiile PSD-ului și PNL-ului în perioada următoare, având în vedere că în septembrie, conform calendarului electoral, vor avea loc alegerile prezidențiale.

„PSD și PNL vor avea fiecare candidat propriu, dar coaliția va merge mai departe. Coaliția rămâne neschimbată și va rămâne așa și după alegerile parlamentare din decembrie. Câtă vreme va rămâne așa, nu știu să spun, dar acum, cu un război la gardul României, coaliția va rămâne la putere“, a zis Bogdan Chirieac.

Acesta a adăugat că „nici nu există alternativă, deoarece USR a obținut un scor absolut nesatisfăcător“.

„În plus vedeți excesele la care se dedau unii dintre liderii USR în acest moment, ca să dea foc la țară fiindcă au pierdut alegerile. E un semnal - apropo de stabilitate - văzut de toată lumea, dincolo de plângerile pe care le-au făcut și pe Lună în acest moment. Această negare a realității, punerea în discuție a fundamentelor statului de drept în România în condiții de război... Lumea de afară dorește ca România să aibă stat de drept“, a explicat analistul politic.

„Coaliția va merge mai departe, cei doi (n.r. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă) probabil că vor intra în turul al 2-lea, unul dintre ei va rămâne președinte, iar celălalt va rămâne premier“, a mai zis Bogdan Chirieac.

„Atât candidatul PSD, cât și cel al PNL, trebuie validați de congres. Luna aceasta va fi probabil congres la PSD și maxim până pe 10 iulie va fi congres și la PNL. Președinții celor două partide, în mod natural, trebuie să fie candidați la prezidențiale. Coaliția se menține, Guvernul se menține și legile prin Parlament vor trece. Nu va fi ușor, dar determinarea este mare, mai ales că sprijinul extern pentru această coaliție este mare“, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel