Ciucă, răspuns privind rotativa după ce a zis Iohannis
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, despre o eventuală amânare a rotativei guvernamentale în contextul grevei din educaţie că va fi luată o decizie după ce va ajunge la Bucureşti şi va discuta cu partenerii din coaliţie.

'Ajung la Bucureşti, discut cu partenerii de coaliţie şi luăm o decizie', a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat dacă vor fi amânate procedurile pentru rotativa guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu crede că poate fi făcută în timpul negocierilor cu sindicatele din educaţie.

Joi, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul şi coaliţia trebuie să continue negocierile cu sindicatele din învăţământ şi că nu crede că rotaţia guvernamentală se poate face în timpul unor astfel de negocieri.

'În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea. (...) Atunci, este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie. (...) Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat. Şi una, şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând', a spus şeful statului, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Sindicaliștii, anunț privind greva după negocieri

Reprezentanții sindicatelor din învățământ au făcut declarații de presă.

Reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ au ieșit, joi seară, cu cererile pe care le au pentru Guvernul României pentru a stopa greva generală din educație.

„Astăzi le-am înaintat poziția noastră foarte clară, o creștere a veniturilor cu 25%. Sunt liberi să-și facă calculele necesare.

Bineînțeles, actul normativ prin care să fie stipulat, ca și garanție, că salariul debutantului va fi echivalat de un salariu mediu brut pe economie și va fi luat în calcul pe viitoare lege de salarizare.

Noi am făcut o prezentare a poziției noastre. Ei rămân să analizeze și să vină cu un răspuns.“, au spus reprezentanții sindicatelor.

„Vrem creșterea veniturilor cu 25% pentru salariații din învățământ și să avem garanția fermă că debutantul va pleca de la salariul mediu brut pe economie și grila se va construi ținând cont de tot ceea ce înseamnă grade didactice, vechime și așa mai departe“, a spus un reprezentant al sindicaliștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel