Ciucă: Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 02 dec 2022, 08:07
WhatsApp
Ciucă, întrevedere cu omologul din Georgia la Palatul Victoria. Tema discuțiilor
Ciucă, întrevedere cu omologul din Georgia la Palatul Victoria. Tema discuțiilor
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară, referindu-se la o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, că în acest moment există o singură posibilitate - 'să ne îngrijim de guvernare'.

'În acest moment, există o singură posibilitate - să ne îngrijim de guvernare', a spus Ciucă, la România TV. El a fost întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale.

Totodată, întrebat dacă se teme de vreun posibil contracandidat, premierul a răspuns că se teme de un singur lucru. 'Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit. În rest, nu are de ce să ne fie teamă', a mai spus Nicolae Ciucă. 

VEZI ȘI: Nicolae Ciucă: Probabilitatea de a intra într-un blackout este foarte, foarte mică

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară, că probabilitatea ca România să se confrunte cu o pană de curent totală este foarte, foarte mică, însă au fost luate măsuri pentru ca, într-un astfel de scenariu, alimentarea cu energie electrică să fie reluată într-un timp scurt. 'Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică. Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (...) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă', a spus Ciucă, la RTV.

Premierul a explicat şi că la nivel naţional s-au luat măsuri pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea 'punctelor vitale'. Referindu-se la gazele naturale, Nicolae Ciucă a reiterat faptul că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite şi a transmis că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?