Data actualizării:
Data publicării:

Ciucă, legat de cazul Coldea: Cei care au greşit trebuie să răspundă / SRI îşi face datoria

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, consideră că în cazul lui Florian Coldea cei care au greşit trebuie să răspundă, afirmând că instituţia „nu a făcut altceva decât să-şi facă datoria faţă de ţară”.

Prezent la Arad pentru o întâlnire cu membrii PNL din judeţ, Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnalişti dacă imaginea SRI şi încrederea în instituţie au fost afectate pe fondul mediatizării cazului Florian Coldea, el arătând că acest caz „are impact în primul rând asupra persoanelor”.

„Este o chestiune care, sigur, are un impact în primul rând asupra persoanelor şi instituţia, aşa cum o ştim cu toţii - şi de fiecare dată au existat evaluări şi inclusiv percepţia oamenilor - nu a făcut altceva decât să-şi facă datoria faţă de ţară. Că unii au greşit, aceia trebuie să răspundă pentru faptele lor”, a spus preşedintele PNL.

Ce spun procurorii despre cazul Coldea

Amintim faptul că DNA i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea și pe Dumitru Dumbravă. Cei doi sunt plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul României.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024, faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea”, notează procurorii.

Premierul Marcel Ciolacu spune că astfel de cazuri vulnerabilizează statul în ansamblul său


„Ceva trebuie să se întâmple. Nu contează că îl cheamă Coldea, că îl cheamă Popescu, că îl cheamă Georgescu, important e să nu se mai întâmple aşa ceva, pentru că instituţia în sine are de suferit, şi ca imagine, şi în interiorul ei. (...) Cred că tema este: dacă ai avut acces la anumite informaţii, dacă ai folosit acele informaţii. Să ştiţi că acest lucru se numeşte trădare. Eu văd că nu este vorba de aşa ceva, e vorba de trafic de influenţă, de acte de corupţie. Cu adevărat trebuie reglementat acest lucru, pentru că, dacă mai apar astfel de cazuri, atunci va avea statul, în integralitatea sa, de suferit şi nu cred că este corect, mai ales că statul şi-a făcut datoria, adică ai o anumită pensie decentă. E afectată imaginea României şi a statului român", a  spus premierul.

Citește și: Poliția, precizări după ce Coldea nu s-a prezentat luni la secție pentru semnarea controlului judiciar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel