Data publicării:

Ciucă întoarce armele împotriva lui Ciolacu. Nu vrea să fie premier

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL Nicolae Ciucă și-a luat un angajament în ceea ce privește funcția de premier.

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, și-a luat angajamentul, luni seara, că nu va mai fi niciodată premier într-un Guvern din care face parte Partidul Social Democrat.

„În momentul de față, singurul candidat de care le este teamă (n.r. social-democraților) sunt eu și se observă acest lucru inclusiv prin acele răspunsuri care se repetă la întrebarea „Pe cine ați numi prim-ministru?“, când spune (n.r. Marcel Ciolacu) că pe Nicolae Ciucă. I-am spus la un moment dat că se alintă. Acum, dacă tot repetă chestiunea asta, arată un pic a disperare și pot să anunț fără niciun fel de reținere că Nicolae Ciucă nu va mai fi niciodată prim-ministru într-un guvern al Partidului Social Democrat sau împreună cu PSD. Asta este o chestiune și de principiu.

Chiar dacă mi s-a reproșat că la un moment dat, când eram în activitate, am zis că nu o să intru în viața politică, atunci când făceam acea declarație nu trecusem prin momentul Dragnea, când Liviu Dragnea m-a suspendat din funcția de șef al Statului Major al Apărării, o chestiune unicat în Armata Română și a țărilor membre NATO. Datorită acelui episod am dorit să intru în politică și să demonstrez că se poate face politică altfel decât așa cum s-a făcut în ultimii 35 de ani“, a spus, luni seară, la B1TV, Nicolae Ciucă.

În urmă cu trei ore de declarația liderului liberal, la PROTV, la emisiunea „La Măruță”, președintele PSD și candidatul la prezidențiale Marcel Ciolacu a spus că pe Nicolae Ciucă l-ar pune premier al României.

„Nu suntem prieteni, suntem doi adversari politici care se respectă. Ne-am sfătuit în ultimii doi ani și jumătate pe multe probleme care țin de deciziile executive”, a mai zis liderul PSD despre Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel