Ciucă, apel la calm după mișcarea AUR organizată pe 24 ianuarie
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Nicolae Ciucă. Sursa foto Agerpres
Nicolae Ciucă. Sursa foto Agerpres
Nicolae Ciucă a participat la inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internațional Iași, alături de Secretarul General al PNL, Lucian Bode, dar și de miniștrii PNL din Guvern și liderii liberali locali.

“Sa dea Dumnezeu să avem o zi a Unirii în liniște și fac apel la toată lumea ca, așa cum stăm astăzi în liniște și ne ascultăm unii pe alții, tot la fel va trebui ca și mâine și poimâine, și de-aici înainte, în liniște să putem să ne bucurăm de ceea ce ne-au lăsat înaintașii noștri și să construim pentru copiii noștri”, a transmis Nicolae Ciucă înaintea manifestărilor de Ziua Unirii Principatelor. 

Ciucă și-a încheiat discursul cu apelul la calm de Ziua Unirii, la Iași, unde anual au loc pe lângă ceremoniile oficiale și evenimente puse în scenă de extremiștii prezenți care huiduie și instigă la violență. Partidul extremist AUR, artizanul acestor scandaluri publice, a anunțat oficial un marș cu prezență mare, cu plecare chiar din Piața Unirii unde are loc ceremonia oficială. 
Neoficial, simpatizanții lui George Simion au primit indicații să huiduie discursurile oficialilor prezenți și, în general, membrii oricărui alt partid politic.

Aeroportul Iași devine al doilea din țară, datorită investițiilor administrației PNL

Când acest terminal va fi deschis, Aeroportul Internațional Iași va deveni al doilea ca mărime din țară, după Otopeni. Noul terminal va putea procesa minim 3,5 milioane de pasageri/an, iar administrația PNL spune că vrea să atragă noi operatori.

"Noul terminal este dovada vie a faptului că administrația liberală reușește să treacă de la ”vom face” la ”am făcut”. La Iași, s-a găsit soluția finanțării lucrărilor din fonduri europene, iar 85% din costul T4 este acoperit cu bani de la Bruxelles. Planurile de interconectare ale Iașiului vor fi completate cu autostrăzile A7 și A8, care vor contribui la creșterea economiei locale.", a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă, la Iași. 

Noul terminal are trei niveluri, șapte porți de îmbarcare și 34 de ghișee de check-in. Cu o suprafață de peste 31.000 metri pătrați, Terminalul 4 este de 13 ori mai mare decât terminalul 3. De menționat că acesta din urmă va prelua cursele interne. Aeroportul din Iași are în apropiere un parc fotovoltaic care va asigura 20% din consumul de energie.

"Cu această nouă investiție, Iașiul și-a consolidat statutul de lider regional și cea mai importantă poartă de intrare aeriană din Regiunea de Nord-Est a României. Indiferent de domeniu, administrațiile liberale rămân consecvente și susțin investițiile pentru a avea comunități puternice și prospere.", a declarat Lucian Bode, secretarul general al PNL și fost ministru al Transporturilor, în perioada în care începea această investiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel