Ciucă anunță că PNL nu face alianțe pentru alegerile din 2024. „Nu ne vom baza pe partenerii de coaliție”
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 19 noi 2022, 14:13
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă anunță că nu va face alianțe la alegerile din 2024.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, sâmbătă, că partidul pe care îl conduce va sta, la viitoarele alegeri, pe picioarele sale, nu se va baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare, conform Agerpres.

"În prezent, Partidul Naţional Liberal are de înfruntat trei mari provocări. Prima provocare ţine de gestionarea crizei şi schimbările unui mediu internaţional marcat de incertitudine. PNL a înţeles să-şi asume în acest context internaţional complicat un comportament (...) responsabil, în interesul românilor şi al României. A doua mare provocare ţine de felul în care vedem noi viitorul şi soluţiile pentru acest viitor. PNL are datoria să definească pe termen mediu şi lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanţele economice, politice şi instituţionale la peste 30 de ani de la Revoluţie, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăşi", a scris Ciucă pe Facebook.

O altă provocare îi privește pe membrii PNL

Acesta s-a referit şi la a treia provocare, arătând că aceasta îi priveşte pe membrii PNL.

"A treia provocare ne priveşte pe noi înşine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid şi ca mod de funcţionare. Avem nevoie de acest proces de reflecţie şi introspecţie pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită. La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înţelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior. Prin prezenţa noastră la guvernare, prin acţiunile pe care le susţinem, noi ne adresăm societăţii româneşti în ansamblu. Vă invit să priviţi cu optimism spre viitor. 'Prin noi înşine' este un crez mai valabil ca oricând", a mai scris acesta.

Premierul Nicolae Ciucă, discurs de candidat la prezidenţiale la Memorialul Sighet

Premierul Nicolae Ciucă a ales şcoala politică a PNL de la Sighetu Marmaţiei pentru a-şi consolida mesajul liberal şi a se prezenta ca lider al partidului pentru confruntările electorale din 2024. 

În deschiderea mesajului său, Nicolae Ciucă a făcut apel la memoria istorică a liberalilor, reamintind că în închisoarea de la Sighet a fost decimată, de către comuniști, elita politică românească din perioada interbelică și subliniind lecția de demnitate pe care cei închiși la Sighet au oferit-o românilor. Ciucă a reafirmat că Partidul Național Liberal e moștenitorul unei tradiții naționale și democratice pe baza căreia s-a întemeiat România modernă, arătând în același timp că partidul trebuie să se modernizeze pentru a face față provocărilor prezentului.

Liderul PNL a enumerat 3 mari provocări politice ale actualității: gestiunea crizelor curente (economică și de securitate regională), înnoirea perspectivei liberale asupra viitorului și schimbarea internă din partid. Nicolae Ciucă a accentuat că realizarea unei mari coaliții transideologice a fost un răspuns liberal de responsabilitate la riscurile acestei perioade, adăugând că opțiunea PNL a fost și rămâne să dea prioritate interesului  național și să respingă conflictul fără sens. „Atitudinea noastră este una de responsabilitate și corectitudine. Încercând să punem pe primul plan interesul țării, ne abținem să provocăm momente conflictuale, să răspundem provocărilor sau să generăm rupturi”, a afirmat premierul Ciucă. Citește restul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?