Ciucă a discutat cu premierul Indiei. Narendra Modi, mulțumiri pentru sprijinul acordat indienilor evacuați din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a avut o convorbire telefonică cu omologul său indian, Narendra Modi, care a mulțumit României pentru sprijinul acordat celor peste 3.300 de cetățeni indieni evacuați din Ucraina.

"Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi. Cele două părți au discutat cu precădere despre agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

Totodată, a fost abordată situația de securitate creată de criza umanitară care însoțește războiul pe scară largă al Rusiei împotriva vecinului său, stat suveran, membru al Organizației Națiunilor Unite.

Premierul  indian a mulțumit prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, României și poporului român pentru sprijinul acordat celor peste 3300 de  cetățeni indieni care au trecut în siguranță granița româno-ucraineană după izbucnirea conflictului.

Acceptarea primirii în tranzit a studenților și cetățenilor indieni și acordarea rapidă a vizelor pentru a putea ajunge acasă au fost salutate de partea indiană, care a mulțumit pentru modul în care au fost tratați cetățenii săi, în linie cu excelentele relații româno-indiene. Pe această dimensiune, India a anunțat că dorește să participe la efortul de susținere a refugiaților ucraineni în țara noastră.", a anunțat Executivul, luni, 28 februarie.

Tot astăzi, Ciucă a discutat și cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița 

Guvernul anunță, într-o altă informare, că "prim-ministrul Nicolae-Ciucă a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița."

"Cu acest prilej, au  fost discutate teme legate de evoluția fluxului de cetățeni ucraineni la granița dintre România și Republica Moldova, măsurile de fluidizare a traficului la frontieră și aplicarea procedurilor  mecanismului european de protecție civilă.", precizează Executivul.

Primirea de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson

Nu în ultimul rând, "prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, luni, 28 februarie a.c., la Palatul Victoria, pe doamna Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne." "Această vizită a comisarului european în România a fost prilejuită de fluxul de refugiați din Ucraina  și de dorința Comisiei Europene de a transmite un dublu mesaj de solidaritate: cu cetățenii care fug din fața agresiunii miliare, respectiv cu autoritățile române care gestionează refugiații.", arată un alt comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel