Data publicării:

Nicolae Ciucă promite o creștere istorică a fondurilor Ministerelor Educației, Mediului și Transporturilor

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, vorbește despre creșterile istorice pe care le vor avea mai multe ministere. 

Nicolae Ciucă, actual președinte al Senatului Parlamentului României, a avut o întâlnire cu ministrul finanțelor Marcel Boloș, ministrul Educației Ligia Deca și grupul fiscal al partidului, iar discuția s-a concentrat pe bugetul anului următor. Potrivit unor surse PNL, profesorii ar urma să aibă creșteri salariale record. 

Ulterior, potrivit A7, Nicolae Ciucă a spus despre bugetul pe 2024 că e un „buget realist„ și că „vor fi bani pentru investiții”, aceste declarații venind pe fondul „presiunii” care se preconizează că va fi asupra bugetului României de anul următor.

Nicolae Ciucă a mai spus că va fi un buget realist pentru că „actuala situație economică o impune”, fiind mai mult o „obligație” de conjunctură întreaga decizie.

Mai mult de atât, și investițiile primesc o atenție deosebită, fostul premier spunând că „vor fi continuate proiectele de investiții”.

Pe lângă aceste subiecte, s-a pus problema banilor pentru proiectele de la Ministerul Dezvoltări, dar și Mediului, care ar putea promite o „schimbare la față” a României dacă fondurile necesare ar fi alocate. Nicolae Ciucă a spus că vor fi bani și pentru acestea două.

În concluzie, planul bugetului de anul viitor va privi „o creștere istorică a Ministerului Educației, Ministerului Mediului și a Ministerului Transporturilor”.

Creștere de 20 la sută a salariilor profesorilor în bugetul pentru 2024

„În urma discuției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul educației și ministrul de Finanțe au decis să susțină pentru 2024 o creștere de 20 la sută a salariilor profesorilor. Aceasta se adaugă la majorarea de 30 la sută (promisă și îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă).
Din calculele liberalilor, majorarea bugetului Educației va fi una record per ansamblu. Va fi o creștere istorică de 57 la sută. Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiții în creșterea calității Educației,  salarizare, burse și masă sănătoasă pentru copiii în nevoie.

Și bugetul pentru dezvoltare convenit de PNL cu Marcel Boloș este unul cu o majorare la fel de spectaculoasă, de aproximativ 60 la suta. 

De asemenea, și Ministerul Transporturlor și Ministerul Mediului vor primi fonduri importante pentru modernizarea României, conform gândirii cu care PNL va merge la discuțiile finale.”, a spus o sursă PNL, pentru DC News, în urmă cu puțin timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel