Cîțu: Voi cere Parlamentului să adopte hotărârea de garantare a 2,5% din PIB pentru Apărare
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, liderul liberalilor, a anunţat că săptămâna viitoare va cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să se garanteze alocarea de la buget a 2,5% din PIB pentru Apărare.

”Săptămâna viitoare voi cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să garantăm alocarea de la buget a 2,5% din PIB pentru Apărare. Este un vot important care ne asigură că orice guvern, de acum înainte, va aloca această sumă”, a scris  Florin Cîţu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în contextul actual este nevoie de creşterea capacităţii de apărare a statului român, punctând că se impune creşterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2% la 2,5%. „În primul rând, este o măsurră pe care o susţinem, PNL susţine această majorare a bugetului apărare, de la 25 la 2,5% din PIB. A fost o discuţie cu preşedintele României, binenţeles, cred că ar fi bine ca să alocăm de la început, un procent cât mai mare, să fie alocat pentru partea de investiţii, de echipament militar”, a spus preşedintele PNL după anunţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel