Data publicării:
Cîțu, umilit și CONCEDIAT de banca la care lucra: I-au mutat biroul lângă toaletă, să-l determine să plece
De ce a fost concediat Florin Cîțu de la bancă și ce daune a cerut, deși tribunalul nu i-a dat dreptate.
După scandalul în care este implicat premierul Florin Cîțu, în ceea ce privește dosarele pe care le-a avut în urmă cu mai mulți ani în Statele Unite ale Americii, noi detalii ies la iveală. De această dată este vorba despre concedierea lui de la una dintre cele mai importante bănci din România. Totul s-a întâmplat în urmă cu 10 ani, atunci când actualul premier a acuzat la acea vreme că a fost umilit înainte să fie dat afară.
Florin Cîțu, dat afară din bancă
Tot atunci, Florin Cîțu a cerut despăgubiri de un milion de euro băncii care l-a concediat în 2011, în plină criză economică.
”Am fost înştiinţat ieri că sunt concediat. Nu ştiu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008, dar nu cred că acesta este motivul. Am decis să acţionez banca în judecată şi sper să câştig", spunea Florin Cîțu în 2011.
Episodul celebru din 2008 la care se referea actualul premier era, în fapt, un atac speculativ asupra monedei naționale în urma căruia au crescut mult dobânzile la creditele în lei, iar rezerva națională a BNR a scăzut cu un miliard de euro într-o singură lună. A fost suspectată o înțelegere între trezorieri ai mai multor bănci în privința dobânzilor, lucru interzis prin lege. Consiliul Concurenței nu a găsit însă suficiente dovezi și a închis cazul în 2013, potrivit wowbiz.ro
Deși Florin Cîțu a declarat că a fost concediat abuziv, Mișu Negrițoiu, șeful de atunci al băncii, a explicat că în cazul lui a fost vorba de o restructurare a postului.
"Este o problemă internă a băncii, a restructurat poziţia pe care o deţinea Florin Cîţu. Avem trei departamente în Trezorerie care, în prezent, sunt conduse de şefa de Commercial Banking, Mihaela Bîtu", a spus Mișu Negrițoiu în 2011.
Florin Cîțu ar fi cerut daune de un milion de euro pentru ”tratament degradant”
Florin Cîțu a spus judecătorilor că decizia de concediere ar avea legătură cu salariul lui prea mare și că s-a încercat cu orice preț demiterea lui. Actualul premier a mărturisit că s-a simțit umilit de conducerea băncii, prin mutarea biroului său într-un loc izolat, în apropierea toaletei.
"Aspira la un alt post, pentru care nu îndeplinea condițiile", a fost poziția băncii la acea vreme.
Mai mult, reprezentanții băncii au susținut că Florin Cîțu a refuzat orice negociere cu aceștia, pentru că își dorea o "a treia poziție" în companie, pentru care însă nu avea calificarea necesară.
"Intimata, prin avocat, solicită respingerea acțiunii, iar în susținere arată că desființarea contractului de muncă a fost determinată de refuzul contestatorului de a accepta posturile oferite, neavând în vedere calitățile sale profesionale, care, dimpotrivă, au fost apreciate de intimata, care a încercat menținerea acestuia în structura băncii și prin acele invitații la conciliere. Prin măsura dispusă, intimata a avut în vedere evitarea greșelilor din trecut, precum și eficientizarea și optimizarea activității băncii, care este obligată să performeze. Mai arată că funcțiile oferite îi lăsau posibilitatea contestatorului să evolueze în carieră, însă acesta nu a acceptat pentru că aspira la ocuparea celui de-al treilea post, pentru care însă nu îndeplinea condițiile cerute", a arătat avocatul băncii, potrivit aceleiași surse.
În final, judecătorii au dat dreptate băncii, considerând că acuzațiile lui Florin Cîțu nu sunt întemeiate.
Florin Cîțu nu ar avea vechimea necesară pentru a candida la șefia PNL
Scandalul cu Florin Cîțu, lansat de USR PLUS? Vâlcu: Cioloș lovește, de fapt, ca să priceapă domnul Barna
EVZ.ro a intrat în posesia unor imagini de la o întâlnire care a avut loc săptămâna trecută, chiar în momentele în care mai multe informații despre problemele premierului Florin Cîțu cu legea din SUA apăreau în spațiul public.
Site-ul care a făcut dezvăluirile legate premierul Florin Cîțu, respectiv că a făcut închisoare în Statele Unite ale Americii, în urmă cu 21 de ani, este legalizăm.ro, site de care se ocupă cunoscutul protestatar Cristian Mihai Dide. Acesta a spus că a primit informația din interiorul PNL.
Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu, întâlnire
Zilele trecute, într-un local cunoscut din zona Gării de Nord, Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu au fost surprinși la o masă. Potrivit sursei citate, timp de aproximativ o oră, cei doi au purtat discuții atente, din când în când ducându-și palma la gură pentru ca nimeni să nu le poată citi pe buze și pentru a nu fi auziți de cei din jur.
La finalul întâlnirii, liderul Renew Europe Dacian Cioloș s-a ridicat și a plecat grăbit, pe jos, până la mașina parcată în apropiere, privind prudent în toate părțile.
Îmbrăcat foarte casual, cu un tricou cu dungi albe și verzi, Vlad Voiculescu s-a îndreptat către una din clădirile de birouri din apropiere unde, potrivit informațiilor EVZ, ar fi birourile fundației lui, MagicCamp.
Ce spune Val Vâlcu, citește mai departe aici
"Iohannis îi cere DEMISIA lui Cîțu". SRS, ipoteză în scandalul coaliției: Cine ar fi a TREIA persoană din joc
Coaliția de guvernare ar trebui să decidă ce se întâmplă cu Guvernul, ca urmare a scandalului în care este implicat premierul Florin Cîțu.
Totul vine după ce mai multe documente și informații apărute în spațiul public arată că premierul Florin Cîțu a fost condamnat în SUA, după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice. A primit 2 zile de arest și 1.000 de dolari amendă. Se întâmpla când avea 28 de ani și se afla la Universitatea din Iowa. Astfel, fapta s-a petrecut în urmă cu 20 de ani.
Conform deciziei instanței, premierul a fost condamnat la acea vreme pentru ”serious misdemeanor”, adică infracțiune gravă. Conform criminaldefenselawyer.com, o infracțiune gravă în Iowa se pedepsește cu până la un an de închisoare și o amendă cuprinsă între 315 și 1.875 USD. O primă acuzație de conducere în stare de ebrietate (OWI) este o infracțiune gravă în Iowa, iar o a doua infracțiune este o infracțiune agravată. Condamnările pentru aceste acuzații pot duce la suspendarea permisului, amenzi și închisoare. Astăzi, o primă infracțiune OWI implică un minim obligatoriu de 48 de ore de închisoare și o amendă de 1.250 USD, aproximativ ceea ce a primit și premierul Florin Cîțu în urmă cu 20 de ani. Astăzi, OWI este definit ca acționând un autovehicul cu un conținut de alcool în sânge de 0,8 la mie sau mai mult.
Și nu este singurul dosar al lui Florin Cîțu din SUA. Vezi aici despre cel de-al doilea dosar, legat de o datorie la o bancă.
Întrebat cum crede că o să iasă Florin Cîțu din această situație, Sorin Roșca Stănescu a spus ferm că "nu o să mai iasă!".
Cine e a treia persoană care intră în lupta dintre Orban și Cîțu. Cine îi va lua locul lui Cîțu, citește mai departe aici
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News