Cîţu, şedinţă de urgenţă cu Virgil Popescu, Raluca Turcan și cu reprezentanții ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Şedinţă de urgenţă la Guvern în contextul majorărilor semnificative ale tarifelor la energie pentru români.

Iată programul premierului Florin Cîţu de marţi, 31 august 2021:

Ora 13.00 - Întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței  
-Palatul Victoria
-Oportunități fotograf oficial

Ora 14.00 - Participare la reuniunea Comitetului privind proiectul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP)
-Palatul Victoria
-Oportunități fotograf oficial.

 ANRE şi ANPC vor demara controale la anumiţi furnizori de gaze naturale

Autoritatea Naţională de Reglementară în Energie (ANRE) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vor demara o serie de controale la furnizori de gaze naturale care au încheiat contracte cu preţ ferm pentru un an de zile şi care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe preţul, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Există o tendinţă speculativă a preţului la anumiţi furnizori, am discutat şi cu ANRE şi vor începe, împreună cu Protecţia Consumatorilor, nişte controale către furnizorii de gaze, către toţi furnizorii de gaze care au încheiat contracte cu preţ ferm pe un an de zile, ofertă fermă în urmă cu câteva luni de zile, iar acum notifică clienţii că vor să schimbe preţul iar acest lucru nu se poate. ANPC poate verifica şi poate intra foarte bine pe ofertă înşelătoare, nu poţi să minţi oamenii, iar ANRE poate să intre şi să îi amendeze cu până la 5% din cifra de afaceri pentru că nu putem accepta ca odată ce ai făcut o ofertă fermă pe un an de zile să o schimbi că aşa ţi se pare ţie", a declarat ministrul la Realitatea.net.

Virgil Popescu a explicat, în context, că furnizorii care au făcut pierderi într-un an şi-au recuperat aceste pierderi în următorii cinci ani, prin tarife.

"De-a lungul timpului, toţi furnizorii, chiar dacă într-un an de zile au făcut pierdere, această pierdere a fost recuperată în următorii cinci ani tot prin tarif. Până la urmă, un furnizor nu poate să transfere sută la sută din riscul său către clientul final. Este exclus acest lucru şi nu vom accepta acest lucru", a subliniat Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel