Cîțu nu știe cât costă o franzelă, dar s-ar putea să știe prețul altei „pâini” pe care a cumpărat-o / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cîțu și pâine
Cîțu și pâine
Florin Cîțu a fost întrebat, marți, dacă știe cât costă o franzelă. „Nu mănânc pâine”, a declarat premierul.

În urmă cu câteva luni, Florin Cîțu fusese fotografiat la supermarket „cum își făcea cumpărăturile ca un om normal”.

Țin minte cum, cu ceva timp în urmă, efectiv îi invidiam pe suedezi, austrieci, olandezi, luxemburghezi când apăreau imagini cu premierii lor. Ba erau pe bicicletă, ba în metrou, ba jucau un fotbal cu băieții, ba beau o ber’cică. Mi-am zis că, la cât de înapoiați suntem, poate ne vom vedea și noi premierul sau președintele în ipostaze normale peste v’o 30 de ani. Iată că a trecut mai repede. Florin Cîțu, cu dedicație pentru BOR”, scrisese, pe Facebook, bărbatul care postase imagini cu Florin Cîțu la supermarket. Internautul sublinia faptul că a venit momentul în care să-i vedem și noi pe oamenii din fruntea statului în ipostaze normale, precum oamenii de rând. 

Doar că oamenii de rând nu au nevoie să-i vadă pe „șefii” lor de stat - președinți, premieri - cum fac cumpărături la supermarket, mimând normalitatea, dar neștiind cât costă o pâine în propria lor țară. Și nu vorbim de orice premier, ci de un FINANȚIST, de un om al cifrelor, de un om cu mult background financiar, un om care a lucrat la bănci. Un astfel de om al cifrelor, chiar dacă mănâncă sau nu pâine, chiar dacă nu știe prețul unei franzele, trebuia să facă un calcul rapid și să dea un preț aproximativ.

Plus că nu este ca la biletul la metrou sau autobuz. Acolo într-adevăr, dacă nu circuli cu mijloacele de transport în comun, s-ar putea să nu ai habar de preț, dar la pâine, poți nimeri prețul, chiar dacă nu-l știi la virgulă. Plus că diferă și gramajul pâinii. Ideea e că putea zice un preț aproximativ și sigur nimerea. Orice era mai potrivit decât „nu mănânc pâine” în contextul în care românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană.

Nu a știut premierul cât e o franzelă, dar prețul „pâinii lichide" s-ar putea să-l știe

În rest, Florin Cîțu trebuia întrebat cât este o bere, cunoscută în popor drept „pâinea lichidă”, că la cât a zăbovit la raftul respectiv când a fost surprins la magazin (vezi video mai jos), probabil știe mai bine decât prețul unei pâini.

În orice caz, românii sigur nu s-ar supăra pe Florin Cîțu dacă acesta nu ar ști cât costă o pâine atâta timp cât ei ar avea salariu minim de 2000 euro, ar avea autostrăzi și nu ar mai avea WC în fundul curții. Și românii nu s-ar supăra nici dacă Florin Cîțu nu și-ar mai face singur cumpărăturile, pozând în „om normal” atâta timp cât ei ar avea zilnic o pâine asigurară pe masă și nu ar mai trebui să lucreze prin diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel