Cîțu neagă flexibilizarea mandatului de negociere dat lui Ciucă. ”Rămâne cum am stabilit”. Apel comun la USR și la PSD
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 26 oct, 12:25
WhatsApp
foto gov.ro
Florin Cîțu cere celor de la USR și de la PSD responsabilitate, afirmând că PNL a făcut deja o concesie majoră. 

Întrebat cum a decurs întâlnirea cu Klaus Iohannis și cum s-a flexibilizat mandatul premierului desemnat, Florin Cîţu a răspuns că nu există nicio flexibilizare a mandatului. ”Nu știu de ce întâlnire vorbiți dumneavoastră. Dacă exista o flexibilizare se putea face doar în BPN, nu a existat niciun BPN, deci rămânem așa cum am stabilit”, a răspuns președintele PNL, conform Mediafax, adăugând: ”Ne gândim şi vom continua discuţiile atât cu USR, cât şi cu ceilalţi parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condiţiile în care ar putea susţine un guvern minoritar”.

Florin Cîțu întărește că, în acest moment, PNL are mandat pentru un guvern minoritar. 

”Aşteptăm şi de la PSD şi USR responsabilitate”

Prezent la sediul PNL, liderul partidului a mai precizat, conform Agerpres că "PNL a făcut un pas important, vrem să vedem care este pasul şi de la USR şi de la PSD. Până acum văd că rămân cantonaţi în poziţiile de acum săptămâni. PNL a făcut această mişcare, aşteptăm şi de la PSD şi USR responsabilitate pentru a depăşi acest moment. Vom discuta cu parlamentarii din Parlament, cu excepţia AUR, pentru susţinerea unui guvern minoritar PNL, UDMR, minorităţi. PNL este singurul partid care a reuşit să aducă, pe lângă UDMR, minorităţile, avem cele mai multe voturi adunate. Până acum USR s-a izolat, nu a fost cu nimeni. Cei de la PSD sunt şi ei izolaţi. Deci, singura soluţie în acest moment în România - poate peste câteva luni o să fie altfel - este acest guvern minoritar cu PNL, UDMR, susţinut de minorităţi. (...) Eu, personal, şi PNL vom depune toate eforturile ca să fie acest guvern învestit, un Guvern condus de Nicolae Ciucă. Este nevoie de Guvern în acest moment în România şi vom vedea care sunt acele puncte, atât cu USR, cât şi cu PSD în Parlament ca să putem trece peste această perioadă", a afirmat Cîţu, la sediul PNL.

”Trebuie să fim sinceri şi oneşti aici”

Întrebat dacă PNL va face vreo concesie în discuţiile cu PSD şi USR, Cîţu a răspuns: "Din contră. Trebuie să ştie toţi românii: PNL a făcut o concesie majoră. Acum cei care nu fac concesii şi care rămân cantonaţi în opiniile pe care le aveau acum câteva zile sunt cei de la PSD şi USR, sunt cei care nu vor de fapt ca România să treacă peste această perioadă, trebuie să fim sinceri şi oneşti aici".

G Ad:

"PNL a arătat că poate să treacă peste acest moment, a făcut o concesie majoră. E momentul ca şi cei de la PSD şi USR să facă această concesie dacă vor să avem un guvern în perioada următoare. Dacă nu, înseamnă că nu vor, de fapt doar sabotează aceste discuţii şi vor să mergem la anticipate. Mandatul este clar dat pe PNL. Ne învârtim în jurul PNL care a făcut o concesie majoră, ar trebui să cerem şi noi toţi, societatea, şi paşi responsabili de la cei de la USR şi PSD, dacă vrem să trecem peste acest moment", a adăugat liderul liberal.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro