Cîțu l-a sunat pe Ciolacu. Chirieac: Sper ca domnul Iohannis să nu se supere
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat invitația la dialog pe care primul ministru al României i-a adresat-o telefonic liderului PSD, Marcel Ciolacu.

În urmă cu puțin timp, președintele PSD Marcel Ciolacu a susținut că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire, săptămâna viitoare. Cei doi vor discuta despre Planul Național de Redresare și Reziliență (citește mai multe AICI). 

Bogdan Chirieac, analist politic, a avut o intervenție telefonică la Antena 3, la emisiunea Decisiv, în care a comentat discuția dintre Florin Cîțu și Marcel Ciolacu: 

„Eu sper să nu iasă de la inima președintelui Iohannis, domnul prim-ministru Cîțu. Altminteri, după mari eforturi se ajunge la un gest de normalitate, de firesc. Și dacă-l trece prin Parlament, și dacă nu îl trece nu înseamnă că PNRR-ul e bine făcut. Respingerea lui la Bruxelles s-a datorat faptului că nu era bine întocmit. Deci, ei trebuie să aprobe acel plan. Aici era o chestiune formală, de normalitate, în care Planul Național de Redresare și Reziliență trebuia să primească aprobarea Parlamentului de la București.

Am înțeles că PSD-ul a mai intervenit la Bruxelles, ceea ce domnul președinte Ciolacu a făcut cunoscut și a spus: Domn’le, unde ne trezim? Adică, de la faimoasele silabe PE, SE DE, puterea actuală de la București a înțeles că PSD-ul e un fel de ISIS cu care nu trebuie negociat sub nicio formă, ceea ce este aberant. E aberant într-o democrație“, a precizat Bogdan Chirieac.

În România, opoziția e de aruncat la gunoi

Președintele se poate supăra pe premierul Cîțu fiindcă cele trei silabe îi aparțin președintelui Iohannis și eu sper să îi fi dat aprobare domnului prim-ministru Cîțu, iar dacă nu i-a dat să nu se supere fiindcă a inițiat, culmea, un dialog absolut firesc, normal, între șeful opoziției, domnul Ciolacu, și primul ministru al Guvernului, domnul Cîțu. Ce vreți mai normal decât atât într-o democrație? Doar Sasha Lukachenko din Belarus nu mai are opoziție că i-a arestat pe toți. Până și Putin are un fel de opoziție. În România, opoziția este de aruncat la gunoi, dacă PSD-ul făcea asta cu PNL-ul probabil că ne opuneam cu toții“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI   -  Cîțu l-a sunat pe Ciolacu pentru a stabili o întâlnire privind PNRR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel