Cîțu, în CAPCANA propriilor gesturi. Psiholog: Iohannis, profesor și model pentru premier. Și-a urmat planul
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis, la Ziua Marinei 2021/ presidency foto
Președintele Klaus Iohannis, la Ziua Marinei 2021/ presidency foto
Psihologul Keren Rosner a vorbit despre gesturile premierului și președintelui la Ziua Marinei 2021. 

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat, astăzi, de la ora 10:00, la Ziua Marinei 2021. Momentul a fost extrem de important, mai ales pentru Florin Cîțu, în contextul scandalului dosarului din SUA și susținerii pentru șefia PNL. În schimb, Ludovic Orban a absentat. Psihologul Keren Rosner le-a analizat gesturile celor doi lideri. 

Iohannis, profesor și model pentru Cîțu

”Percepția psiho-gestuală permite analiza relațiilor, însă au fost gesturi minime, gesturi controlate. Pe de-o parte, președintele Klaus Iohannis a fost foarte sigur pe sine, elegant, detașat, sobru, a avut un discurs în stilul lui, corect, fără impact foarte puternic, foarte scurt și la obiect. Premierul Florin Cîțu și el a fost elegant, dar nu l-a avantajat poziția corporală și față de președinte. Era la o oarecare distanță în partea stângă. Exprima o ezitare, nu era foarte sigur pe sine. Sigur că protocolul a evitat multe stângăcii, dar, dacă am analiza poziția corpului în ceea ce privește premierul, am sesizat întinderea gâtului, își mișcă capul lateral și față spate, ceea ce înseamnă, inconștient, dorința de a ajunge la înălțime. De obicei, copiii au aceste gesturi, când admiră profesorul și doresc să fie și ei la nivelul modelului. Putem spune că e vorba despre o dorință de ascensiune. Poziția mâinilor, când a fost în picioare, a stat cu mâinile lateral, degetele întinse, asta înseamnă conștientizarea momentului și o programare gestuală. A încercat să se controleze.” a spus psihologul Keren Rosner, la Antena 3, despre gesturile de la Ziua Marinei 2021. 

Cîțu, în capcana propriilor gesturi. Ținta: poza cu Iohannis

Despre momentul în care premierul a vrut să urce pe nava Mureș alături de președinte, în ciuda protocolului, pentru ceea ce părea a fi o poză perfectă, în aceste momente tensionate, psihologul a punctat că ”nu sunt sigură dacă a fost un moment de confuzie sau premeditat, pentru a transmite publicului că totul e în regulă, sub control și că relațiile sunt firești, normal. Cred că s-a grăbit pentru că-și urmărea intenția, planul, și nu și-a dat răgazul să vadă care este protocolul și ordinea în care ar trebui să intre. Probabil era atât de preocupat de planul lui, încât a neglijat ce se întâmplă în jur și a căzut într-o capcană și într-o situație penibilă”. 

Ziua Marinei 2021, video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel