Cîțu, de Ziua Europei: Apartenența noastră la UE înseamnă acces la doze de vaccin
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Premierul Florin Cîțu a arătat, de Ziua Europei, „cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile”, făcând referire la faptul că, apartenența la Uniunea Europeană înseamnă, pe înțelesul tuturor, acces la doze de vaccin Covid-19.

Pandemia a aratat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile, spune premierul Florin Cîțu, care arată că apartenența noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înțelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România.

Premierul Florin Cîțu a spus, de Ziua Europei, că această zi are o semnificație deosebită pentru Uniunea Europeană, statele membre și cetățeni, în contextul în care efectele pandemiei încă se resimt.

„Apartenența noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înțelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România. Din 2007 suntem parte din această mare familie europeană. Iar pandemia a aratat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile”, a spus Cîțu.

Cîțu: România va beneficia de 29 de miliarde de euro

Premierul a mai spus că în curând România va beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pe care îi vom folosi la dezvoltarea României și la redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie.

„Mă voi asigura de acest lucru săptămână viitoare, când voi discuta cu oficialii europeni la Bruxelles. Este esențial să continuăm pe direcţia de creştere economică, toți indicatorii de până acum ne arată că suntem pe drumul cel bun. Succesul nostru va fi și succesul Uniunii Europene”, a mai spus premierul român, conform Mediafax.

Iohannis consideră Ziua Europei o „ocazie să reflectăm asupra lecțiilor învățate din experiența ultimului an”

Sărbătorirea Zilei Europei, într-un context încă marcat de pandemie, este o bună ocazie pentru a reflecta asupra lecțiilor învățate din experiența ultimului an, dar și un moment potrivit când putem realiza o proiecție asupra viitorului Uniunii, a spus, duminică, președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a spus că Ziua Europei în această perioadă marcată de pandemie este un prilej de analiză, dar și de reafirmare a principiilor și a obiectivelor de bază ale Uniunii.

Unitatea și solidaritatea sunt elementele fundamentale ale Declarației enunțate de către Robert Schuman în urmă cu mai bine de 70 de ani. Aceste două valori comune sunt la fel de relevante și astăzi pentru construcția europeană, pentru adaptarea, dezvoltarea și progresul Uniunii Europene. Provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanța proiectului european și a unui răspuns unit și solidar al statelor membre și al instituțiilor europene. Principiile Declarației Schuman inspiră continuu acțiunea europeană.

Viziunea de atunci, cu un pronunțat caracter universal, a fost aceea în măsură să asigure depășirea multor momente dificile, prin soluții comune, coordonate, în beneficiul cetățenilor europeni. Testul pe care Uniunea Europeană îl trece în contextul pandemiei este unul fără precedent. Cu toate acestea, reacția europeană la această criză ne-a oferit exact măsura valorii adăugate incontestabile pe care o aduce pentru noi toți Uniunea. Unitatea, coeziunea și solidaritatea constituie, fără îndoială, forța și esența răspunsului nostru”, spune Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel