Cîţu, critici dure la adresa Ioanei Mihăilă: Cum poţi spune că eşti responsabil?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Florin Cîțu a criticat-o pe Ioana Mihăilă, ministrul demisionar de la Sănătate. 

„Avem situația pandemiei, 2.000 de persoane sunt infectate, rata de infectare crește, avem la ATI peste 400 de persoane și am cerut astăzi cifrele, nu mai avem 1.500 de paturi, câte lăsasem în iarnă, sunt 860 de paturi la ATI, deși am cerut să nu se schimbe o astfel de cifră și avem jumătate din paturile de la ATI deja ocupate. 

Cum poți să spui că ești responsabil, ca partid, ca ministru, și să îți dai demisia în plină pandemie, cu această situație. Vom avea nevoie, de exemplu, de ordonanță de urgență ca să creștem numărul de paturi sau să plătim ceva, atunci ce facem?”, a spus premierul Florin Cîțu la Digi24. 

Nelu Tătaru, din nou în prim plan

„Ce veți face în situația aceasta, a paturilor, acum?”, a întrebat Cosmin Prelipceanu. 

„Este ministrul interimar Cseke, va veni și Nelu Tătaru și Victor Costache, oameni care au fost și în pandemie. Vom ajuta și vom vedea cum să deblocăm situația. Și în iarnă am reușit să fac rost de paturi. 

Ideea este simplă aici. Cine vrea să dea Guvernul jos astăzi, este responsabil de faptul că nu mai sunt paturi la ATI și de faptul că nu vom putea să suplimentăm, nu putem să dăm ordonanțe. Este responsabil că nu putem să dăm o ordonanță de urgență pentru a-i ajuta pe români, în iarnă cu facturile. Un guvern picat nu poate să dea ordonanțe de urgență. Putem să dăm ordonanțe de urgență care vor apărea în perioada următoare pentru că suntem într-o perioadă volatilă și la nivel global și trebuie să își asume această responsabilitate”, a mai spus premierul Cîțu. 

Ioana Mihăilă, bilanţul mandatului de la Ministerul Sănătăţii

Ioana Mihăilă a prezentat, marți dimineaţă, bilanţul celor patru luni de guvernare la Ministerul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a enumerat principalele măsuri adoptate.

'Împreună cu echipa de la minister, ne-am stabilit trei priorităţi, pe lângă gestionarea pandemiei COVID: fonduri europene pentru reforme şi investiţii în Sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi serviciilor de sănătate. În aceste luni, am reuşit să implementăm, să deblocăm, să demarăm măsuri şi proiecte esenţiale pentru toate cele 3 priorităţi anunţate', a declarat Ioana Mihăilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel