Cîţu, Ciolacu şi Kelemen Hunor ar fi bătut palma, Ciucă premier. Chirieac arată "singura problemă": Sunt presiuni foarte mari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe comentarii cu privire la vestea că Florin Cîţu, Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor s-ar fi înţeles ca Nicolae Ciucă să fie premierul următorului Guvern. 

Potrivit Antena 3, Nicolae Ciucă ar urma să fie propunerea de premier din partea PSD, PNL și UDMR. Același post tv informează și că Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Hunor Kelemen s-au întâlnit în această după-amiază la Vila Lac. Liderii celor trei partide ar fi decis acest lucru.

Întâlnirea dintre reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale, care urma să aibă loc miercuri, la ora 16,00, nu va mai avea loc, potrivit unor surse politice.

'În acest moment, decizia este ca întâlnirea să nu mai aibă loc. Nimeni nu mai e interesat de ce discutăm, ci de numele de premier', au declarat sursele menţionate.

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale aveau programate, miercuri, la ora 16,00 discuţii pentru finalizarea programului de guvernare.

VEZI ŞI Ciucă ar fi fost decis premier de Cîțu, Ciolacu și Kelemen - surse Antena 3

Bogdan Chirieac: Cei care negociază neagă că s-a ajuns la un acord

"Sigur că generalul Nicolae Ciucă poate fi oricând o opţiune de premier. Singura problemă este că persoane implicate în negocieri neagă că s-a ajuns la un asemenea acord. Nu spun că Nicolae Ciucă nu poate fi alegerea la un moment dat, ci faptul că cei care negociază spun că nu s-a ajuns încă la un acord în privinţa asta. 

Sunt presiuni foarte mari pentru generalul Ciucă, probabil că preşedintele Iohannis s-ar simţi cel mai confortabil cu generalul Ciucă. S-ar putea ca şi PSD să se simtă oarecum confortabil cu generalul Ciucă, dar deocamdată nu s-a ajuns la un asemenea acord", a punctat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Cătălina Porumbel a precizat că la întâlnirea de la Vila Lac unde s-ar fi luat decizia au participat doar liderii celor trei partide din coaliţie, fără echipele de negociere. Aceasta a mai spus şi că se pare că preşedintele Klaus Iohannis şi-a pierdut răbdarea şi le-a cerut liberalilor să găsească mai repede o soluţie. 

"Probabil că aveţi dreptate dvs. Mă aştept ca în orele următoare, minutele următoare, să apară chiar cei trei care s-au întâlnit cu declaraţii oficiale. Aşa cum sunt pe surse, nu s-a ajuns la un acord", a mai precizat analistul. 

Întrebat cine nu este de acord, având în vedere că au trecut deja două săptămâni de la startul negocierilor între PNL şi PSD, Chirieac a spus că "situaţia este mult mai gravă. Suntem la două luni şi jumătate de criză politică profundă. De la 1 septembrie, de când USR a ameninţat că dă jos Guvernul, suntem în criză politică profundă. Şi continuă. De aceea eu aş aştepta declaraţiile. Presa pune multă presiune şi foarte bine face asupra celor care au participat la întâlnire să ne spună ce au discutat. Asemenea informaţii nu fac bine nimănui, şi nu fac bine nici pe plan extern. Partenerii noştri aşteaptă ca România să aibă un premier desemnat, care va fi votat în Parlament, şi să aibă un Guvern stabil". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel