Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 22 ian, 12:17
Cîțu, chemat la audieri. Explicații despre împrumuturi
Foto: Agerpres
Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, va trebui să dea explicaţii despre împrumuturile luate de România în faa Comisiei Economice din Senat. 

"Marţi îl chemăm pe domnul ministru Cîţu să dea explicaţii în legătură cu împrumuturile pe care le-a făcut, la ce nivel s-a împrumutat pe piaţă. Şi să vedem de ce s-a împrumutat. Să vedem dacă în Ministerul Finanţelor Publice a existat evidenţă dublă, după cum a declarat ministrul în urmă cu 3 luni. Acele declaraţii au avut consecinţe: a scăzut rating-ul de ţară, ne-am împrumutat mai scump", a afirmat senatorul Daniel Zamfir pentru Agerpres.

El a scris marţi seară, pe Facebook, că îl va chema 'urgent' la comisie pe ministrul Finanţelor. "Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutaţi în doar două luni, Cîţu e de neoprit! Împrumută de pe pieţele externe încă 3 miliarde de euro, bineînţeles la cea mai mare dobândă de pe piaţă - 2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi chiar a Greciei! Aşadar 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie! Ce a făcut cu banii împrumutaţi până acum?", completa Zamfir. 


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
WOWBiz.ro
StirileKanalD.ro
StirileKanalD.ro
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro