Cîțu cere mai multă implicare, în criza de Covid-19, de la Nicușor Dan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Florin Cîțu cere mai multă implicare din partea Primăriei condusă de Nicușor Dan.

Florin Cîțu a cerut mai mult implicare din partea Primăriei Capitalei:

„Un alt front pe care trebuie să-l folosim și care văd că nu funcționează încă, dar care trebuie să funcționeze, este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare, să vedem cum e implicată Primăria Capitalei și spitalele pe care le are în subordine în acest val patru.

Nu toate spitalele aparțin de Ministerul Sănătății și trebuie să înțelegem că nu e vorba de spitalul instituției x sau y, ci de spitalele unde tratăm pacienți. Nu vreau să mai avem aceste discuții, au mai fost în iarnă, nu vreau să ajungem la aceste discuții. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru“, a precizat, în conferința de presă, premierul Florin Cîțu.

Cîţu: O să cer o anchetă pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4

Florin Cîţu a anunţat că va cere efectuarea unei anchete pentru a afla cum s-au pregătit cei responsabili pentru pregătirea acţiunii în valul 4 al pandemiei. 

„În primul rând o să cer o anchetă/analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4. Ştiam că vine valul 4, eu am spus după ce s-a terminat valul 3 că nu vreau să se reducă numărul de paturi din secţiile ATI pentru Covid. Am spus foarte clar să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde şi să se răspundă foarte rapid. Aş vrea să aflu cum a fost pregătit de către Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi să vedem dacă s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu şi dacă nu s-a ţinut cont de ceea ce am spus eu, cine nu a ţinut cont va fi responsabil pentru asta.

Discuţia pe care o voi avea astăzi despre aceste paturi va fi cu cei de la DSP, cu managerii de spitale, pentru că este vorba şi de detaşarea personalului, nu doar de a creşte numărul de paturi ATI“, a declarat, marţi, la Sinaia, premierul Florin Cîţu.

Arafat: Peste 95% din decesele înregistrate în perioada 6-12 septembrie - persoane nevaccinate

Peste 95% din decesele survenite în urma infecţiei cu SARS-Cov-2 în perioada 6-12 septembrie au fost înregistrate la persoanele nevaccinate, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, care a citat un raport al INSP.

"Raportul INSP pe perioada 6 - 12 septembrie ne arată că 95,2 % din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate şi 3 % la persoane vaccinate cu schema incompletă. (...) Asta arată ce înseamnă protecţia şi reducerea riscului la persoanele care se vaccinează şi care rămâne singura soluţie care să ne scoată din valul în care suntem şi să prevină un val serios în următoarea perioadă (...). Tot din raportul INSP, în săptămâna 6 - 12 septembrie - 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate în general. De la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani. Marea parte sunt cu comorbidităţi, din păcate. 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată", a afirmat Arafat într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel